Tomac, propunere pentru ca Bădălău să nu mai obţină nicio funcţie: „Din respect pentru milioanele de români din Diaspora!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Eugen Tomac
Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, le-a trimis, sâmbătă, o scrisoare deschisă omologilor de la PNL, USR și PLUS prin care le propune constituirea unei alianțe de centru-dreapta în Giurgiu pentru a învinge PSD în toate localitățile și la CJ, astfel încât Niculae Bădălău să nu mai obţină nicio funcție.

„Din respect pentru milioanele de români care muncesc în Uniunea Europeană pentru a oferi familiilor lor de acasă un trai mai bun, avem datoria de a-i sancționa sever, nu doar la nivel declarativ, ci și prin acțiunile noastre politice, pe cei care dovedesc un dispreț profund față de Diaspora românească. Declaraţiile incalificabile ale lui Niculae Bădălău, preşedinte PSD Giurgiu şi vicepreşedinte la nivel național al partidului, despre româncele plecate în străinătate, ne obligă să facem corp comun pentru a trimite personaje de acest gen la lada de gunoi a istoriei", se arată în scrisoarea deschisă a lui Eugen Tomac adresată liderului PNL, Ludovic Orban, președintelui USR, Dan Barna, și liderului PLUS, Dacian Cioloș.

Propunerea PMP pentru liderii celorlalte partide de centru – dreapta este să iniţieze prima alianţă politică, în perspectiva alegerilor locale, la nivelul judeţului Giurgiu.

Scopul alianței din Giurgiu este "de a învinge PSD în toate localitățile și la Consiliul Județean, astfel încât Niculae Bădălău să nu mai obţină nicio funcţie de reprezentare publică".

„Există situații, cum este cea a derapajelor baronului roșu de Giurgiu, care ne obligă să renunţăm la calculele politice individuale şi să acţionăm unitar. Constituirea primei alianțe între partidele noastre în județul Giurgiu pentru eliminarea din viața politică a lui Niculae Bădălău reprezintă un gest de reparație a onoarei românilor cinstiți și harnici care muncesc în străinătate, cei mai importanți contributori la bugetul național, care au îndrăznit să voteze pentru schimbarea în bine a României", se mai arată în scrisoarea lui Eugen Tomac.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie" să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia", scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel