Tomac, despre nominalizarea unui nou candidat pentru funcția de comisar european: "Premierul ar trebui să se abţină"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Eugen Tomac
Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat luni că premierul trebuie să renunţe la candidatura Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european şi să se abţină de la orice altă nominalizare până când se votează moţiunea de cenzură, care va fi depusă de Opoziţie.

"Principalul responsabil pentru această situaţie foarte urâtă în care este pusă ţara noastră este doamna Dăncilă. Prim ministrul nu trebuia să propună o persoană vulnerabilă pentru o asemenea poziţie importantă. Principalul vinovat în această chestiune nu este Plumb, care atât poate şi nu a fost în stare să-şi susţină propria candidatură, ci Viorica Dăncilă.(...) România plăteşte pentru că are un prim ministru iresponsabil care a propus o persoană slabă şi vulnerabilă. (...) Doamna Dăncilă trebuie să înţeleagă că este ridicol să persiste în prostie, deci nu mai poate spune că nu renunţă, cu atât mai mult cu cât o paşte o moţiune de cenzură care are şanse mari să treacă şi eu cred că ar trebui să se abţină de la orice nominalizare până când nu se votează moţiunea de cenzură, care va fi depusă de Opoziţie", a declarat Tomac.

El a adăugat că va insista ca toţi candidaţii vulnerabili pentru posturile de comisar european "să fie luaţi la întrebări cu aceeaşi exigenţă" cu care au fost analizaţi candidaţii României şi Ungariei.

"Sper însă şi voi insista pe această chestiune mai departe, inclusiv în grupul politic din care fac parte, PPE, ca toţi candidaţii vulnerabili să fie luaţi la întrebări cu aceeaşi exigenţă, nu doar candidatul din România şi Ungaria, pentru că mai sunt candidaţi cu vulnerabilităţi - din Franţa, din Belgia, din Polonia - deci ar trebui să nu existe o măsură diferită pentru unii dintre comisarii propuşi. Toate candidaturile trebuie verificate pentru că e o chestiune ce ţine de valorile Uniunii Europene şi nu de influenţa pe care o are un lider politic sau altul", a conchis liderul PMP.

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi, au declarat surse de la Bruxelles. Împotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar în favoarea sa şapte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel