Toader, îl ATACĂ Lazăr: "Va place funcția de general. În momente cheie ați fost ba în China, ba în Africa"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a spus procurorului general Augustin Lazăr, la CSM, că, în momentele cheie, a fost plecat în străinătate şi l-a acuzat că "pune piedici" funcţionării Secţiei de investigare a magistraţilor, înfiinţată recent în cadrul Parchetului General.

Tudorel Toader a prezentat, luni, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, motivele pentru care solicită revocarea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

"Procurorul general, în momente cheie, importante, a fost ba în China, ba în Africa de Sud, ba în altă parte. Vă provoc să vă dovedesc faptul că vă place funcţia de general şi e firesc probabil, dar în acelaşi timp aţi delegat foarte multe atribuţii de serviciu. Le-aţi delegat fără să le exercitaţi. Aţi spus că aveţi un adjunct care se ocupă. În planificarea activităţii dumneavoastră nu este trecută şi aprobarea pe mandatele de siguranţă naţională, din care nu ştiu dacă aţi semnat ceva în toată perioada şi aţi lăsat pe altul. Dumneavoastră probabil aţi semnat doar prin excepţie", a spus Toader, în timpul şedinţei.

Ministrul Justiţiei i-a reproşat procurorului general că s-a opus de la început înfiinţării Secţiei de investigare a magistraţilor, iar acum pune piedici funcţionării acesteia.

"Vehement aţi contestat înfiinţarea Secţiei speciale. Curtea Constituţională a spus că este o problemă de oportunitate, că nu contează dacă cei care anchetează sau verifică sesizările la adresa procurorilor sunt sub umbrela DNA sau a Ministerului Public. V-aţi opus vehement acestei soluţii, chiar dacă CCR a spus că este treaba legiuitorului. Dumneavoastră aţi spus: 'Eu, ca procuror general, nu sunt de acord'. Dar ce, aveţi competenţe în materie de legiferare? Cei care sunt în Secţie spun că nu au fax, că nu au telefon, că nu au grefiere, că nu au cele necesare desfăşurării activităţii. Dacă este adevărat, şi vom verifica, le puneţi piedici obiective în desfăşurarea activităţii", a precizat Toader.

Secţia pentru procurori a CSM va da un aviz consultativ pe cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel