Titlurile de călătorie emise de consulate vor fi digitalizate. Proiectul, anunțat de deputatul PNL Diaspora, Valentin Făgărăşian

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook
sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook

Deputatul PNL pentru diaspora Valentin Făgărăşian, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă la Braşov, că va depune un proiect legislativ ce vizează digitalizarea titlurilor de călătorie ce sunt emise de consulatele României din străinătate.

Deputatul liberal a precizat că va depune iniţiativa legislativă în Parlament în cursul zilei de luni, 24 octombrie.

'Voi depune luni proiectul de digitalizare a documentelor în consulatele române. De foarte multe ori, românii nu au posibilitatea de a ajunge într-un timp foarte scurt la consulate - programările pot dura şi peste 90 de zile - iar dacă îşi doresc să vină în ţară pentru a rezolva diferite probleme, nu pot face acest lucru. Cred că am atins unul dintre cele mai importante aspecte (prin această iniţiativă legislativă -n.r.) - cel al titlurilor de călătorie.

Foarte mulţi au documentele expirate şi preferă să obţină un titlu de călătorie pentru ca să revină în ţară unde să şi le reînnoiască. În consulatele române, zilnic, sunt depuse sute de titluri de călătorie şi cred că, prin eliminarea acestui titlu şi trecerea la un document digital, eliminăm 33% din problemele pe care le au consulatele şi cetăţenii români care trăiesc în afara ţării', a afirmat Valentin Făgărăşian.

Titlurile de călătorie emise de consulate vor fi digitalizate

 

În prezent, românii pot solicita ambasadelor şi consulatelor României eliberarea unui titlu de călătorie în cazul în care paşaportul a expirat sau nu mai au acest document ori alt document de călătorie. Titlul de călătorie foloseşte exclusiv pentru întoarcerea în România, iar valabilitatea acestuia nu poate depăşi 30 de zile, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel