Tinere românce, amenințate cu PISTOLUL la tâmplă să se MĂRITE cu indieni și să se prostitueze în Germania

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O grupare de proxeneți și traficanți de minori din România a fost destructurată de autorități. Aceștia sunt acuzațiă că obligau tinere românce minore să practice prostituția, amenințându-le cu arme albe și obligându-le să consume substanțe psihotrope. Fetele erau chiar obligate să se mărite cu cetățeni indieni care doreau să se stabilească în Germania.

O grupare de proxeneți și traficanți de minori, destructurată de DIICOT. 11 percheziții pe raza municipiului București și a județelor Giurgiu, Călărași, Ialomița și Arad au fost efectuate astăzi, în urma cărora 12 persoane au fost duse la audieri.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, precum și încheierea unor căsătorii de conveniență pentru cetățeni indieni doritori să se stabilească în țări ale Comunității Europene, cu precădere Germania.

De asemenea, victimele au fost obligate să consume diferite substanțe psihotrope, devenind astfel dependente de grup. Mai mult, membrii grupului au utilizat arme de foc și arme albe pentru intimidarea tinerelor, controlul acestora, dar și pentru a se impune în rândul altor grupări infracționale de trafic de persoane sau proxenetism.

 

Vândute pentru căsătorii de convenineță

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, membrii grupului infracțional au racolat mai multe persoane de sex feminin de pe raza municipiului București, a județului Giurgiu, dar și din diferite zone din Moldova, prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior le-au transportat și adăpostit în diferite apartamente închiriate de pe teritoriul Germaniei, în scopul exploatării sexuale a acestora, precum și al încheierii unor căsătorii de conveniență.

În vederea îndeplinirii scopului infracțional, o parte dintre membrii grupării trebuiau să se apropie de persoanele vătămate și să le controleze prin dezvoltarea unor relații sentimentale cu acestea.

Sumele de bani obținute din desfășurarea activităților infracționale au fost cheltuite pe teritoriul Germaniei pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția și pentru nevoile curente ale membrilor grupării infracționale, însă o mare parte din bani au fost transferați în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, către liderul grupării care se ocupa de gestionarea acestora. În cursul nopții trecute acesta, un bărbat din județul Giurgiu, a fost prins în timp ce intenționa să părăsească teritoriul României.

 

Banii din faptele ilicite, transformați în aur

Pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităților germane sau românești, membrii grupării au achiziționat bijuterii din aur cu gramaje consistente. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate înscrisuri, suma de 18.000 de euro, telefoane mobile, laptopurile și tabletele utilizate de către persoanele implicate în desfășurarea activității infracționale.

În cauză s-a colaborat cu autoritățile judiciare competente din Germania și Spania, fiind efectuate în paralel activități procedurale pe raza orașului Hamburg din Germania.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel