Timmermans cere clarificări lui Dăncilă legat de OUG privind AMNISTIA

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Viorica Dăncilă  a primit o scrisoare de la prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmerman, legată de posibila OUG care să introducă recursul în anulare pentru cei condamnați de completele de 5 judecători de la Înalta Curte în perioada 2014-2018.

”Prim-vicepreședintele Timmermans a exprimat îngrijorări și a cerut clarificări referitor la câteva aspecte” în această scrisoare, a declarat pentru G4Media.ro Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile despre o posibilă OUG în urma celor două decizii ale Curții Constituționale. Comisia a luat notă deja de decizia CCR privind completele de 5 judecători în ultimul raport MCV. Vă reamintesc că președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, s-a exprimat extrem de clar în legătură cu posibilitatea unei amnistii în timpul recentei sale vizite la București. Așa cum Comisia Europeană a spus în repetate rânduri, e esențial ca România să revină pe calea corectă în lupta anticorupție, să asigure independența justiției și să evite alți pași înapoi”, a mai spus Wigand. 

Viorica Dăncilă a declarat vineri în debutul ședinței de guvern că ”CCR a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal, situația trebuie îndreptată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel