TikTok anunţă schimbări pentru protejare adolescenţilor: limite orare, resctricţii la descărcare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

TikTok a crescut rapid în întreaga lume, în special în rândul adolescenţilor. Cu toate acestea, o serie de incidente au provocat îngrijorări cu privire la politicile sale de confidenţialitate şi siguranţă.

Compania a declarat că modificările, destinate utilizatorilor cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, vor fi lansate la nivel global în următoarele luni.

O primă măsură ce va fi implementată este o fereastră pop-up care le cere adolescenţilor cu vârsta de sub 16 ani să aleagă cine le poate vizializa videoclipurile înainte de a le putea posta.

„Procesul de realizare a unui TikTok este distractiv şi creativ - alegerea muzicii, alegerea efectelor şi obţinerea corectă a tranziţiilor - dar este la fel de important să alegeţi cu cine va fi împărtăşit acel videoclip”, se precizează într-o postare a companiei.

De asemnea, conţinutul realizat de copii cu cu vârsta sub 16 ani nu va putea fi descărcat, iar setările de mesagerie directă pentru conturile de 16 şi 17 ani vor fi setate automat la opţiunea „nimeni”. Utilizatorii având opţiunea să schimbe acestă setare.

O altă măsura va fi limitarea notificărilor de tip push. TikTok a spus că va reduce perioada de timp în care sub 18 ani pot să primesc acest tip de notificări. Cei cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani nu vor mai primi notificări de tip push dupăora 21:00 în timp ce cei cu vârsta de 16 şi 17 ani de la ora 22:00.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel