The Guardian: Peste 70 de soldați ucraineni au fost uciși într-un atac asupra unei baze militare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
The Guardian: Peste 70 de soldați ucraineni au fost uciși într-un atac asupra unei baze militare
The Guardian: Peste 70 de soldați ucraineni au fost uciși într-un atac asupra unei baze militare

Peste 70 de soldați ucraineni au fost uciși după ce artileria rusă a lovit o bază militară din Okhtyrka, un oraș situat între Harkov și Kiev, a scris șeful regiunii pe Telegram.

Dmytro Zhyvytskyy a postat fotografii cu acoperișul carbonizat al unei clădiri de patru etaje și cu salvatorii care caută printre dărâmături. Într-o postare ulterioară pe Facebook, el a spus că mai mulți soldați ruși și câțiva rezidenți locali au fost, de asemenea, uciși în timpul luptelor de duminică. Raportul nu a putut fi confirmat imediat.

Peter Beaumont din Lviv are mai multe informații despre moartea a peste 70 de soldați ucraineni la o bază militară din Okhtyrka. Iată-l aici:

Dmytro Zhyvytskyy, guvernatorul regional, a postat fotografii ale carcasei carbonizate a unei clădiri de patru etaje din Okhtyrka, care se află în regiunea Sumy, între Harkov și Kiev. Salvatorii pot fi văzuți scotocind printre dărâmături în căutarea supraviețuitorilor.

 

Mai mulți soldați ruși și câțiva rezidenți locali au murit în bombardamentul de luni

 

Într-o postare ulterioară pe Facebook, el a spus că mai mulți soldați ruși și câțiva rezidenți locali au murit în bombardamentul de luni.

Potrivit unor rapoarte, bombardamentele cu rachete au lovit o clădire folosită ca bază de armata ucraineană, precum și rezervoare de combustibil. Un oficial local a afirmat că a fost folosit explozibil combustibil-aer, deși acest lucru nu a putut fi confirmat în mod independent. O înregistrare video din momentul atacului a arătat o coloană de fum negru și gros deasupra orașului.

Primarul din Okhtyrka, Pavlo Kuzmenko, a postat pe Facebook, spunând: "Din nou, inamicul duce un război josnic. O bombă aer-combustibil a fost lansată asupra unui depozit de petrol, rezervoarele de petrol au fost aruncate în aer".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel