Test obligatoriu la intrare în Marea Britanie. Măsura se aplică şi pentru persoanele vaccinate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Marea Britanie va cere teste COVID pentru călătorii care intră în ţară, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi. Măsura se aplică pentru toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani şi intră în vigoare de marţi.

Marea Britanie va înăspri măsurile de călătorie pentru persoanele care intră în ţară. Începând de marţi, toţi călătorii cu vârsta de peste 12 ani vor fi nevoiţi să facă un test COVID înainte de îmbarcarea în avion, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi.

„Ştiam că iarna aceasta va fi dificilă, dar apariţia unei noi variante înseamnă că trebuie să luăm măsuri suplimentare”, a spus Sajid Javid, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie.

Test obligatoriu la intrare în Marea Britanie

 

Regatul Unit va accepta teste antigen şi PCR făcute cu maximum 48 de ore înainte de plecare. Măsura temporară va fi revizuită pe 20 decembrie.

Anglia a descoperit primele cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului săptămâna trecută. Peste 100 de cazuri au apărut în ţară de atunci.

Un comunicat oficial al guvernului britanic spune că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron sunt „clar legate” de călătoriile din ţări precum Africa de Sud sau Nigeria, potrivit Mediafax.

Condiții de intrare în țară pentru românii din străinătate, de sărbători

 

În altă ordine de idei, și celor care ajung în România li se va cere PLF. Arafat a făcut anunţul!

"Sunt două aspecte la care o să fac referire.", a afirmat Raed Arafat, duminică, după şedinţa cu premierul Nicolae Ciucă privind noua tulpină Omicron. "Primul este cu implementarea formularului de localizare a pasagerului sau - cum se spune - PLF. Este deja implementat în foarte multe țări, mai ales la intrarea în aeroportului. Persoanele trebuie să-l completeze înainte să călătorească, să-l aibă, să-l prezinte la graniță sau la sosire, la graniță.", a spus Arafat.

Implementarea PLF are rolul "de a putea identifica persoana, dacă există o problemă de contact - să poată imediat să fie localizată și contactată.", a adăugat el. 

În urma discuțiilor care au avut loc astăzi, s-a decis implementarea PLF în România începând cu data de 20 decembrie și "se va elabora în acest sens și o strategie de comunicare", scopul fiind pregătirea oamenilor pentru folosirea PLF. 

"Cei care călătoresc în alte țări europene deja știu că acest formular există și au fost nevoiți să-l completeze înainte să călătorească sau la sosirea în țara respectivă. România va introduce și acest tip de formular începând cu 20 decembrie", a subliniat șeful DSU, Raed Arafat. 

"Toţi cei care vin în ţară trebuie să aibă PLF-ul completat. Menirea lui este să ştim unde găsim persoana respectivă, dacă este contact sau dacă a fost contact. Dacă persoana se îmbolnăveşte, putem şti cine i-a fost contact. Ajută pentru a face ancheta epidemiologică foarte bine, motiv pentru care toţi cei care intră în ţară vor trebui să completeze formularul. Este obligatoriu pentru toţi acest PLF.", a mai declarat ulterior Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel