Tesla, dezastru la bursă. Elon Musk cade pe locul trei în clasamentul bogaților

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
elon musk
elon musk

Elon Musk a pierdut și a doua poziție în clasametul celor mai bogați oameni din lume. Averea CEO-ului Tesla a înregistrat în această săptămână pierderi de aproximativ 6,2 miliarde de dolari, ceea ce l-a adus pe locul trei în clasamentulul Forbes al miliardarilor.

Pierderile lui Musk au început miercuri, iar în ultima ședință bursieră din săptămână acțiunile Tesla au scăzut cu aproape de 5%. Acum, averea sa este de 150,9 miliarde dolari, în timp ce 17 februarie era de 191 miliarde dolari.

Cea de-a doua cea mai bogată persoană din lume este acum francezul Bernard Arnault, proprietarul conglomeratului LVMH, cu o avere de 155,6 milioane de dolari. Grupul LVMH cuprinde peste 70 de mărci de lux, ărintre care Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs, Fenty Beauty, Bvlgari, Tiffany & Co. și Sephora.

Acțiunile Tesla au mai căzut 25% la bursă

Până luna trecută, Elon Musk și Jeff Bezos s-au clasat pe rând pe primul și al doilea loc pe lista miliardarilor Forbes. Acum fondatorul Amazon îl depășește pe CEO-ul SpaceX cu aproape 25 de miliarde de dolari, averea sa fiind de 175,4 miliarde de dolari.

Cu doar 10 zile în urmă, pe 24 februarie, Tesla a scăzut cu 25%, iar Elon Musk a pierdut peste 15 miliarde de dolari într-o singură zi. La acea vreme, averea magnatului în vârstă de 49 de ani era de 166,1 miliarde de dolari, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel