Teroare pe aeroport, după ce arma unui pasager s-a descărcat accidental: Două persoane, duse de urgență la spital

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Panică pe un aeroport din Atlanta, SUA, după ce arma unui pasager s-a descărcat accidental. Trei oameni au suferit atacuri de panică, iar doi dintre ei au fost duși de urgență la spital. 

Descărcarea accidentală a armei unui pasager într-o zonă de securitate a Aeroportului Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta (SUA) a provocat o panică generalizată sâmbătă după-amiază, determinând o scurtă oprire a zborurilor.

Incidentul a avut loc în jurul orei 13:30 ET, când un "obiect interzis" a fost detectat în bunurile unui pasager în timp ce trecea prin filtrul cu raze X la punctul de control de securitate, a declarat Robert Spinden, directorul federal de securitate al Administrației pentru Securitate în Transporturi pentru Georgia, într-o conferință de presă. Bunul a fost semnalat la o "percheziție secundară", a spus el, citează CNN.

"În timpul acestei percheziții secundare, pasagerul s-a năpustit asupra proprietății sale, apucând o armă de foc care se afla în interior, care în cele din urmă s-a descărcat", a spus Spinden. "Pasagerul a fugit apoi de la punctul de control de securitate pe o bandă de ieșire adiacentă cu arma de foc. Suntem norocoși că, atunci când arma de foc s-a descărcat, nimeni nu a fost rănit grav", a spus Spinden.

Teroare pe aeroport, după ce arma unui pasager s-a descărcat accidental

 

Trei persoane au suferit răni care nu le pun viața în pericol, a precizat TSA într-un comunicat. Poliția din Atlanta declarase anterior că nu s-au înregistrat răniți. Potrivit unei surse familiare cu situația, răniții nu au fost împușcați, ci răniți în timpul evacuării. Toți răniții erau adulți, a precizat sursa, iar doi dintre ei au fost transportați la spital. Glonțul descărcat a intrat în proprietatea persoanei care a adus arma, a precizat sursa.

Persoana a cărei armă a fost descărcată a fost identificată ca fiind Kenny Wells, în vârstă de 42 de ani, potrivit comandantului secției de poliție din aeroportul din Atlanta, Reginald L. Moorman. "Am emis mandate de arestare pentru port de armă ascunsă într-un aeroport comercial, posesie de armă de foc de către un infractor condamnat, descărcare de armă și comportament imprudent. Îl urmărim în mod activ pe acest individ", a declarat Moorman. 

Purtătorul de cuvânt al aeroporturilor, Andrew Gobeil, a caracterizat descărcarea ca fiind accidentală și a declarat că zgomotul puternic a creat un "sentiment de haos".

Erika Zeidler, care călătorea de la Atlanta la Anchorage, Alaska, a declarat că stătea într-un restaurant din Concourse T când oamenii au început să alerge pe hol. "Am crezut că au întârziat la un zbor, iar apoi tot mai mulți oameni au început să alerge", a declarat ea pentru Acosta. "Au fost niște țipete și apoi cineva s-a oprit și a spus: "Este un trăgător, trebuie să plecați"".

Detalii despre armă sau despre circumstanțele în care s-a produs descărcarea accidentală nu au fost disponibile. FBI și ATF "oferă asistență de investigație" poliției din Atlanta, potrivit unui purtător de cuvânt al ATF. Casa Albă "monitorizează", de asemenea, incidentul, a declarat un oficial al Casei Albe, trimițând întrebările la forțele de ordine locale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel