Teodorovici vrea o interpretare personală a regulilor UE: „De la caz la caz”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O interpretare personală a regulilor Uniunii Europene o are ministrul român de Finanțe, Eugen Teodorovici: să se aplice de la caz la caz și ținând cont de specificul fiecărui stat membru, informează Ziare.com.

„În calitate de ministru de Finanțe, având în vedere și experiența țării mele, am spus întotdeauna că trebuie să discutăm cu toate statele membre pentru a vedea care sunt problemele reale.

Să vedem dacă, uneori, regulile UE trebuie adaptate, pentru că acum situația este diferită, atât în UE cât și la nivel internațional, dar și să discutăm situația de la caz la caz, pentru toate statele membre. Nu sunt fanul aplicării unor reguli orizontale pentru toate statele membre în același fel.

Citește și Teodorovici, prezent la ultima reuniune ECOFIN pe perioada Preşedinţiei române a Consiliului UE

Trebuie ținut cont de toate aspectele, nu doar de deficit. Este vorba despre toate regulile din UE. Cred că această este o obligație pentru următoarea Comisie, să încerce să aibă acest tip de abordare pentru că, încă odată, trebuie să avem aceleași principii, dar regulile trebuie aplicate de la caz la caz", a spus Eugen Teodorovici, care prezidează la Luxemburg ultima reuniune ECOFIN pe perioada Președinției române a Consiliului UE, citat de CNBC.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel