Teodorovici e HOTĂRÂT: "PSD nu iese de la guvernare"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a scris pe Facebook, în contextul ieșirii ALDE de la guvernare și alierea cu Pro România, că "renunțarea" echivalează cu acceptarea "neputinței". Teodorovici transmite că "nu poți renunța la guvernare pentru un târg sau un calcul politic ieftin". 

"Renunțarea, în general, echivalează cu acceptarea neputinței, dar este o opțiune individuală. Însă renunțarea la o demnitate publică obținută în baza unui vot de încredere echivalează cu un act de lașitate. Nu poți renunța la guvernare pentru un târg sau un calcul politic ieftin. Guvernarea nu este un simplu act de prezență sau de complezență. Este pricepere, voință și stăruință și, mai ales, asumare. De aceea voi insista să guvernăm și nu să stăm la guvernare", arată un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook ministrul Finanțelor și președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici.

Reacția oficialului din Guvern vine în contextul în care ALDE a ieșit de la guvernare și din alianța cu PSD, formând o alianță electorală cu Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

ALDE a decis luni ieșirea de la guvernare și retragerea miniștrilor Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton. Premierul Viorica Dăncilă a trimis marți propunerile de interimari pentru portofoliile lăsate libere: Niculae Bădălău la Ministerul Energiei, Ioan Deneș la Ministerul Mediului și Ștefan Radu Oprea vicepremier pentru relația cu Parlamentul.

Ramona Mănescu a decis să rămână la conducerea MAE iar miercuri și-a înaintat demisia din toate funcțiile deținute în partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel