Teodorovici, după ce a RENUNȚAT la șefia PSD: "Nu a fost acceptată. M-am retras din competiție"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Eugen Teodorovici a spus de ce a renunțat la competiția pentru șefia PSD. Acesta a declarat că nu a vrut să facă "rabat de la princii" așa că a preferat să se retragă.

"Nu doar că sunt omul care își asumă o competiție serioasă, atâta timp cât miza este una ridicată, dar și atâta timp cât are la bază principii solide agreate și respectate de toți competitorii.

Viața personală și activitatea profesională mi-au oferit competiții în care am repurtat multe și importante victorii, dar și înfrângeri. Pe toate le-am asumat cu demnitate și fără a face vreodata rabat de la principiile în care cred.

Iar în ceea ce privește viața politică, într-o perioadă în care PSD-ul trăiește frământări interne, mizez mai mult pe nevoia de unitate și coeziune, fără însă a accepta să renunț la aceste principii atunci când particip la o competiție de orice fel. Tocmai într-un astfel de moment, înțeleg, cu atât mai mult, ca în competiția politică să primeze responsabilitatea de a pune mai presus interesul țării, al Guvernului ... al partidului.

De aceea am decis și am anunțat astăzi, în cadrul CEx, că mă retrag din competiția pentru funcția de președinte executiv al PSD. Nu pentru că mi-ar fi fost teamă de competiție, ci pentru că nu am acceptat să fac rabat de la principii! M-am înscris în această competiție cu dorința de a-i ridica nivelul și miza prin asumarea depunerii mandatului de ministru de către perdant. Ar fi fost pentru prima oară în istoria acestui partid când Congresul, cel mai înalt nivel de reprezentare, ar fi putut valida un membru al partidului într-una dintre cele mai importante funcții într-un Guvern.

Nu a fost acceptată. M-am retras din competiție.

Pentru mine aceasta are o logică incontestabilă, dincolo de orice alte speculații sau interpretări.

Pentru mine ideea de competiție în urma căreia doar apar niște fețe noi cu principii vechi nu este tocmai ceea ce sper că așteaptă susținătorii acestui partid! Tocmai de aceea, mâine, în congres, nu voi acorda votul meu unui candidat care nu vede dincolo de un interes personal, mărunt, de a ocupa o funcție sau...funcții.

Și fac chiar un apel către toți ceilalți colegi să înțeleagă gestul meu și să dea dovadă de maturitatea politică atât de necesară în astfel de momente și mai ales cea pe baza căreia putem să reclădim acest partid și nu numai!

Tocmai de aceea, nu privesc cu teamă spre viitor! Din contră ... privesc cu foarte multă încredere! Încredere într-o reformă a acestui partid care poate, într-adevăr, să renască din propria cenușă și implicit în viitorul acestei țări!", a scris Eugen Teodorovici pe pagina de Facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel