Teodorovici, ATACAT de un COLEG după propunerea scandaloasă pentru Diaspora

Narcis Popa |
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a fost atacat în mod surprinzator de un coleg din coaliția de Guvernare după ce a propus permise de muncă de maximum cinci ani pentru românii care lucreză în străinătate. 

Toma Petcu, membru ALDE și fost ministru al Energiei spune că Teodorovici i-a făcut de râs. 

"Declarația, sau mai bine zis propunerea ministrului Teodorovici, de a limita dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă, este surprinzătoare și în același timp îngrijorătoare. În toată experiența mea ca om politic nu am mai auzit ca o asemenea măsură să fie propusă de o altă țară europeană, de vreun alt ministru de finanțe european. Este o noutate, dar una negativă. A considera varianta limitării dreptului de a lucra al cetățenilor ca fiind o soluție pentru orice fel de problemă reprezintă o gravă eroare, fiind o încălcare a drepturilor și libertăților cetățenilor, dar și a principiilor liberale. Propunerea ministrului de Finanțe ar duce la limitarea libertății de mișcare a cetățenilor la nivelul Uniunii Europene, un drept pe care românii l-au câștigat odată cu aderarea la UE, după o lungă perioadă de așteptare." susține Toma Petcu.

Nu vrem să involuăm 

"Trebuie să căutăm modalități prin care să evoluăm, nu să involuăm. A fi parte din Uniunea Europeană înseamnă progres, nu regres, iar respectarea principiilor UE este un lucru fundamental pentru orice stat. Problema deficitului de forță de muncă în România este o problemă reală, dar ea nu se rezolvă prin limitarea drepturilor obținute prin calitatea de membru al Uniunii Europene. Sunt măsuri guvernamentale care se pot lua, programe care pot fi create. Legea pe care a propus-o colegul meu Alexandru Băișanu prin care persoanele asistate social, care sunt capabile de muncă și refuză un loc de muncă, nu vor mai primi acest ajutor social, alături de propunerea ALDE de modificare a legii privind regimul străinilor în România sunt exemple că există alte căi prin care se poate rezolva acest deficit, nu prin restrângerea drepturilor.

Repet că este surprinzătoare această propunere, mai ales că ea vine din partea unui ministru tânăr. Însă nu putem să fim de acord cu revenirea la perioada comunistă, atunci când doar în gând visam la libertatea de mișcare. Din păcate, ministrul de Finanțe a reușit să ne facă de râs în Uniunea Europeană cu propunerea sa, pentru că această idee a sa a fost discutată cu alți miniștri de finanțe din statele membre." conchide vicepreședintele ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel