Teama Angelei Merkel după 16 ani în care a condus Germania: Să nu se considere că „a fost leneșă”

Teama Angelei Merkel după 16 ani în care a condus Germania: Să nu se considere că „a fost leneșă”
Teama Angelei Merkel după 16 ani în care a condus Germania: Să nu se considere că „a fost leneșă”

După 16 ani în care a condus Germania, după patru mandate de cancelar federal, Angela Merkel mai are o singură ambiţie: să nu intre în istorie ca „leneşă”.

Întrebată joi în timpul unui forum organizat de postul de radio WDR despre ce nu i-ar plăcea să se scrie despre ea în cărţile de istorie, Angela Merkel a avut un singur răspuns: „Că aş fi fost leneşă”.

Comentariul Angelei Merkel, 66 de ani, ca şi zâmbetul uşor din colţul buzelor care îl însoţea, oglindeşte caracterul puţin extravertit al celei care rămâne personalitatea politică preferată a germanilor, transmite Agerpres.

De la maratoane diplomatice până la summituri europene ce se prelungeau târziu în noapte, Angela Merkel a uimit mereu prin rezistenţa sa la oboseală.

„Am capacităţi demne de o cămilă. Am o oarece aptitudine spre acumulare. Însă, la un moment dat, trebuie totuşi să-mi refac plinul”, a spus ea.

 

Angela Merkel şi-a făcut întotdeauna un titlu de glorie în a consulta şi concilia

 

În acel an, de exemplu, ea a avut parte de o noapte albă şi de 16 ore de negocieri la Minsk pentru un armistiţiu în Ucraina, apoi de două zile de summit european în care s-a aflat în prima linie, asupra crizei din Grecia.

Angela Merkel şi-a făcut întotdeauna un titlu de glorie în a consulta şi concilia, chiar dacă acest lucru o face să întârzie în a lua o decizie.

„Metoda mea de lucru a fost întotdeauna de a crea legături, de a rezolva conflicte prin discuţie”, în opoziţie cu alte comportamente ce constau în “a alimenta tensiunile şi a le lăsa să explodeze”, a mai explicat ea în timpul acestui forum.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy