Taxă de bagaje în trenurile din Italia. Ovidiu Burdușa: "În tren, la fel ca în avion"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

De la 1 martie 2024 compania națională de căi ferate din Italia ar fi trebuit să aplice taxe pentru bagaje, asemenea companiilor aeriene. Măsura a fost suspedată, cel puțin pentru moment. 

Fostul șef al Departamentului Românilor de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa, stabilit de mulți ani în Italia, a explicat cum ar fi fost aplicate noile tarife pentru bagaje de firma națională de căi ferate: 

"În tren, la fel ca în avion! 

De astăzi, așa ca de mărțișor, compania națională Trenitalia intenționa să aplice noi norme privind bagajele călătorilor care aleg trenurile de înaltă viteză Frecciarossa, Frecciargento sau Frecciabianca.

Adică la fel ca în avion nu poți avea mai mult de două bagaje și acelea de anumite dimensiuni. Ar fi fost însă diferențe între clasa a doua și nivelurile de servicii Standard și Premium, precum și între clasa întâi și business. Adică cine plătește mai mult pentru un bilet ar avea dreptul și la un bagaj mai mare.

Există, de asemenea, in planul companiei noi limite și reglementări pentru bagajele speciale. Schiurile, cărucioarele de copii, instrumentele muzicale, bicicletele și scuterele electrice pot fi transportate în plus față de cele două bagaje permise numai dacă suma dimensiunilor lor totale nu depășește 200 cm.

Compania națională Trenitalia a decis însă ieri după-amiază să suspende aplicarea noilor norme privind bagajele pentru călătorii din trenurile de mare viteza Frecce. Decizia, a explicat compania într-o notă, a fost luată "în lumina unor solicitări, inclusiv din partea asociațiilor de consumatori".

Noile limite prevedeau maximum două valize gratuite în același timp, iar bicicletele (pliabile și nepliabile) împreună cu scuterele ar fi trebuit să fie depozitate într-o geantă. Cei care nu respectau noile reguli urmau să fie amendați cu 50 de euro. Cu alte cuvinte mai avem timp sa călătorim cu cinci bagaje in tren...asta până când se răzgândește Trenitalia și introduce limita de valize," spune Burdușa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel