Tatăl viitorului premier al Italiei, Giorgia Meloni, a fost încarcerat pentru trafic de droguri în Spania

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia prezintă sindicatelor un plan contestat de reformă fiscală
Italia prezintă sindicatelor un plan contestat de reformă fiscală

Răposatul tată al femeii care va deveni viitorul premier al Italiei a fost condamnat la nouă ani de închisoare în Spania pentru trafic de droguri, a dezvăluit presa din Mallorca.

 extrTatăl liderului de extremă-dreapta Giorgia Meloni, Francesco, și-a abandonat familia când aceasta avea doar doi ani pentru a se muta în Insulele Canare.

Femeia în vârstă de 45 de ani, care formează o coaliție cu Matteo Salvini și Silvio Berlusconi în urma succesului electoral de duminică, a dezvăluit în autobiografia sa din 2021, 'I Am Giorgia', că a încetat să se mai vadă cu el când avea 11 ani.

 

Giorgia Meloni nu a mai avut legătură cu tatăl ei de la vârsta de 13 ani

 

Ea a spus că ultimul ei contact cu contabilul devenit proprietar de restaurant înainte ca acesta să moară în urmă cu doi ani de leucemie a fost o telegramă de ziua de naștere pe care i-a trimis-o când avea 13 ani.

Astăzi, respectatul ziar maiorescian Diario de Mallorca a dezvăluit că a fost condamnat la nouă ani de închisoare în septembrie 1996, după ce a fost prins încercând să introducă ilegal 1.500 de kilograme de rezină de canabis din Maroc pe un iaht sub pavilion francez cu un an înainte.

Ziarul a relatat că a primit cea mai lungă pedeapsă dintre cele patru persoane arestate pentru ascunderea drogurilor, după ce și-a asumat vina și a susținut că i-a păcălit, făcându-i să creadă că se vor bucura de o croazieră de plăcere.

Ceilalți trei deținuți, descriși ca fiind trei rude mai tinere, printre care se numără și doi copii vitregi, ar fi primit câte patru ani de închisoare.

 

Detalii fascinante despre trecutul turbulent al tatălui liderului de extremă-dreapta

 

Diario de Mallorca, care a scos la iveală detalii despre procesul de la tribunalul provincial Audiencia din Palma, după ce l-a acoperit la vremea respectivă, a declarat că portul Mahon din Menorca nu era destinația finală prevăzută, dar că au ajuns acolo, potrivit lui Francesco, după ce însoțitorii săi au văzut drogurile și au intrat în furie.

Dezvăluirea unor detalii fascinante despre trecutul turbulent al tatălui Giorgiei, a raportat că acesta le-a spus judecătorilor de la proces că a fost de acord să introducă ilegal drogurile din Africa de Nord în Italia pentru puțin peste 268.000 de lire sterline, după ce a trecut prin vremuri grele în urma prăbușirii afacerii sale cu restaurante din Insulele Canare.

Arestările pentru trafic de droguri ar fi avut loc pe 25 septembrie 1995, după ce rășina de canabis a fost descoperită la bordul unui iaht numit Cool Star.

Descoperirea a fost legată de o furtună din acea perioadă, care a fost, de asemenea, invocată ca motiv pentru care au deviat spre portul Mahon.

 

Tatăl lui Meloni a fost comunist

 

Francesco, cunoscut mai bine sub porecla Franco, a candidat de două ori la alegerile regionale din Mallorca după ce a ieșit din închisoare, potrivit rapoartelor locale - o dată în 2007 și din nou în 2011.

Meloni a pus valorile familiei tradiționale în centrul campaniei sale, folosind sloganul: "Dumnezeu, țară și familie", conform Daily Mail.

Într-un discurs din 2019 care a devenit viral, ea a declarat cu mândrie în fața susținătorilor din Roma: "Sunt Giorgia, sunt femeie, sunt mamă, sunt italiancă, sunt creștină". 

Giorgia, crescută de mama ei, Anna Paratore, a declarat în interviurile televizate din timpul campaniei electorale, când a fost întrebată despre sentimentele sale după moartea tatălui ei: "Nu am simțit ură sau nemulțumire. Nu am simțit nimic. A fost ca și cum ar fi murit un personaj de televiziune”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel