Tatăl celor trei copii care au pierit în incendiul din Bologna rupe tăcerea. Fostul șoț al Ștefaniei nu mai pleacă de lângă trupurile lor

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Colaj / Sursa: Facebook, George Panaite Birta
Foto: Colaj / Sursa: Facebook, George Panaite Birta

O mamă și cei trei copii ai săi au murit în urma unui incendiu devastator în Bologna. Tragedia a avut loc într-un apartament din via Bertocchi, la marginea orașului, unde au intervenit pompierii, echipajele de la serviciul 118 cu vehicule medicale, ambulanțe și poliția.

Tragedia de vinerea trecută în care Ștefania Nistor și cei trei copii ai săi și-au pierdut viața în urma unui incendiu, a îndoliat orașul Bologna.

Ștefania Alexandra Nistor, în vârstă de 32 de ani, și cei trei copii ai săi, Giorgia Alejandra, Mattia Stefano și Giulia Maria, au pierdut în urma unui incendiu violent în apartamentul lor. Potrivit autorităților,  incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la un calorifer electric, iar flăcările s-au răspândit rapid, cuprinzând întregul apartament. 

Prima declarație a tatălui 

 

George Panaite Birta, fostul soț al Ștefaniei și tatăl a celor trei copii este într-o stare profundă de durere. Chiar dacă relația lor se încheiase, legătura lui cu Ștefania și mai ales cu copiii, era extrem de puternică. 

Bărbatul nu a fost prezent în momentul tragediei. Aflând despre incendiu, bărbatul s-a grăbit să meargă la apartamentul fostei soții, dar i s-a făcut rău din cauza șocului și a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

De atunci, George nu s-a mai despărțit nicio clipă de morga cimitirului unde sunt depuse trupurile celor dragi. Vizibil afectat, le-a transmis scuze jurnaliștilor, exprimându-și durere într-o singură declarație: ”Ștefania și cu mine a trebuit să-i creștem împreună.. Trebuia să-i creștem împreună.” 

În sprijinul lui George și al familiei sale, au venit numeroși prieteni, rude și colegi, inclusiv din Milano și Tivoli. Managerul companiei pentru care lucrează i-a oferit suport găzduindu-l și asigurându-se că nu este singur în aceste momente grele, relatează Ruetir

Primăria și biserica vor acoperi costurile înmormântării 

 

Administrația municipală condusă de primarul Lepore s-a angajat să acopere toate costurile înmormântării și să ofere sprijinul necesar familiei îndurerate. 

"Municipiul Bologna, împreună cu Biserica Ortodoxă, ne vom ocupa de cheltuielile și de ceea ce va fi necesar pentru înmormântarea Stefaniei și a copiilor ei”, a scris primarul Matteo Lepore pe Facebook.

"Ieri și azi dimineață ne-am întâlnit cu soțul, mama și familia pentru a le comunica toată apropierea și sprijinul nostru ca oraș și comunitate. Mulțumesc  Bologna Fc și Virtus Pallacanestro pentru atenția pe care au acordat-o public acestei tragedii aseară, precum și numeroșilor oameni care i-au susținut și se oferă să ajute. Ei știu că nu sunt singuri și că vom fi alături de ei, respectându-le dorințele și durerea", a mai scris primarul. 

Bologna a devenit a doua casă pentru Stefania și copiii săi, iar primăria a anunțat că trupurile lor vor fi înmormântate în urma unei ceremonii care va avea loc în zilele următoare la biserica ortodoxă San Luca.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel