TAROM lansează noi curse

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Wolff Werner - Wilhelm, directorul general al TAROM are în plan să reconecteze vestul României de Chişinău, dar şi de Constanţa, iar pe plan extern sunt perspective pentru lansarea zborurilor către cursele cae făceau istorie în urmă cu câțiva ani. 

'Pe plan intern dorim să reconectăm vestul ţării de Chişinău, dorim să reconectăm şi Constanţa de vestul ţării pentru ca oamenii să aibă posibilitatea de a ajunge la mare în condiţii normale', a spus şeful TAROM într-o conferinţă de presă care a avut loc la Iaşi, pentru marcarea inaugurării rutei Iaşi-Timişoara.

Întrebat dacă sunt şanse să se deschidă rute către New York şi Beijing, aşa cum s-a afirmat în ultimul timp şi cum este menţionat în programul de guvernare, Wolff Werner - Wilhelm a declarat că: "'Se lucrează la acestea'. 'Este în perspectivă', a adăugat el. Revenind la subiectul deschiderii de noi rute, Wolff Werner - Wilhelm a precizată că zborurile pe care compania le are în vedere sunt Constanţa - Timişoara, poate chiar şi Constanţa - Oradea, precum şi Iaşi - Cluj.

'Vrem să legăm Constanţa de vestul ţării, deci Constanţa - Timişoara poate chiar şi Oradea, pentru că începe şi sezonul estival. De asemenea, Chişinăul vrem să îl legăm de Timişoara şi există un plan pe care l-am rediscutat şi astăzi cu directoarea comercială. Iaşi - Cluj va fi următoarea variantă, pentru că după ce primim aeronavele (noi - n. r.) vrem să luăm iarăşi în calcul această variantă. (Lansarea acestui zbor - n. r.) va fi anul acesta, dar probabil în sezonul de iarnă', a afirmat oficialul TAROM. Zborul Iaşi - Cluj va fi operat tot cu aeronave tip ATR.

Întrebat dacă TAROM va renunţa la unele curse, directorul general a infirmat. 'Nu. Deschidem curse noi', a subliniat acesta. În altă ordine de idei, directorul general al TAROM a admis că zilnic, în medie, o aeronavă, maxim două, se află la sol pentru mentenanţă şi diverse reparaţii capitale. Potrivit noului Program de guvernare 2018 - 2020, publicat la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, reînnoirea de urgenţă a flotei TAROM prin achiziţionarea în leasing a unui număr de 27 de aeronave moderne şi deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier înspre America sau Asia se află printre măsurile menite a repune compania în elita 'ambasadorilor României'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel