Tăriceanu: Weber nu cunoaște situația din România

Alexandru Nicolae |
Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că liderul PPE discută despre problemele din România în necunoștință de cauză.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri seara, că liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, nu cunoaşte situaţia din România, după ce s-a declarat "extrem de îngrijorat de situaţia din România".

"E regretabil că avem oameni care fac extrem de mult rău României, promovând şi propagând o serie de ştiri false. Am văzut declaraţia domnului Weber, o declaraţie pe care, cu experienţa pe care o am, vă pot spune că nu era o declaraţie spontană, ci citea de pe un prompter. Cineva, pentru că nu cunoaşte situaţia din România pe loc, i-a pregătit-o. Citea o declaraţie pur şi simplu, cu nişte fraze pe care le-am mai auzit, vânturate de unii şi de alţii, şi care nu îşi găsesc niciun fel de suport de realism, de situaţia din România", a spus Tăriceanu, la Antena 3.

"Nici măcar nu a îndrăznit să ridice această problemă"

El susţine că nu se poate vorbi despre sancţiuni împotriva României, în sensul aplicării Articolului 7.

"Ieri am fost la Bruxelles şi nimeni nici măcar nu a îndrăznit să ridice această problemă, nu în sensul că nu a îndrăznit că ar fi fost un gest de nepoliteţe faţă de mine, ci pentru că pur şi simplu acest subiect nu există. Sigur, pe 3 octombrie va avea loc o dezbatere în Parlamentul European, în care este invitat primul-ministru al României. Nu este un caz singular, nu trebuie să facem o dramă din această chestiune. Cred că este foarte bine că este invitat să vorbească, să prezinte un punct de vedere faţă de anumite preocupări care există la nivelul Parlamentului European", a mai afirmat Tăriceanu.

Mesajul lui Weber, pe Twitter

Liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, s-a declarat marţi "extrem de îngrijorat de situaţia din România", după o întrevedere avută la Bruxelles cu premierul Viorica Dăncilă.

"Sunt extrem de îngrijorat de situaţia din România", a scris, pe contul său de Twitter, Manfred Weber, care şi-a anunţat recent candidatura pentru a fi desemnat de PPE la şefia Comisiei Europene după alegerile europene de anul viitor.

El şi-a însoţit postarea cu o scurtă înregistrare video în care afirmă că România "face paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei, iar independenţa sistemului judiciar este sub presiune".

"În această vară, în Bucureşti, am văzut cetăţeni bătuţi de poliţie. Sincer, este inacceptabil. (...) Lupta împotriva corupţiei nu este un lux, este o necesitate absolută pentru a ne proteja cetăţenii şi afacerile de abuzul statului", a mai spus liderul Grupului PPE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel