Tăriceanu: "Nu vreau să se înțeleagă că această smecherie o mai trecem cu vederea"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE nu mai tolerează încă un referendum cum a fost cel pe justiție. După întâlnirea cu Klaus Iohannis, acesta a avut și un mesaj pentru românii. Le transmite că problemele nu s-au terminat dacă referendumul "s-a aprobat". 

"Nu vreau să se înțeleagă că acestă smecherie care a funcționat până acum o mai trecem cu vederea.Deci nu vrem să folosim Referendumul iar pentru distorsionarea rezultatului alegerilor. Practic, punctul nostru de vedere este că referendumul pentru  aprobarea acestor modificări, dacă vor fi de rang constituțional, trebuie făcute imediatt după adoptarea lor de către Parlament în termenele legale care sunt prevăzute de lege. (...) La referendum au votat împotrivă un milion de oameni. Încă 1.400.000 nu au votat. Deci sunt 2.500.000 de cetățeni români cu drept de vot care au dezavuat referrendumul, fie printr-un vot clar împotrivă, fie neparticipând la referendum", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a avut și un mesaj pentru români.

"Acestor cetățeni, precum și tuturor cetățenilor din România vreau să le transmit următorul mesaj, din partea noastră: Problemele cu care se confruntă justiția din România, ascultarea pe scară largă a telefoanelor, protocoalele secrete dintre servicii, procuratură, Înalta Curte, CSM, abuzurile din justiție ale procurorilor deja celebre, presiunile făcute de servicii și de procurori asupra judecătorilor, aceste probleme rămân în continuare. Să fie rezolvate. Ele nu s-au rezolvat prin aprobarea referendumului cu majoritate. Ele vor trebui în continuare să fie rezolvate. Nu ne putem imagina că ele se vor rezolva de la sine, nu ne putem imagina că dacă acum referendumul s-a aprobat, trebuie să închidem ochii la aceste probleme și să ne facem că ele nu există.", a mai declarat Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel