Tăriceanu, mesaj „pentru cârcotași: Nu ne este teamă!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, joi, că parlamentarii formațiunii nu vor vota moțiunea de cenzură a PSD. ”Ca să fie clar tuturor cârcotașilor: nu ne este frică de alegerile anticipate, însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuție interminabilă”, a adăugat el.

„ALDE nu va vota moțiunea de cenzură depusă azi de PSD! Nu o să o votăm din două motive. Sunt prea multe dovezi că această asumare nu este de fapt decât o apăsare pe trăgaci pentru declanșarea alegerilor anticipate. Ca să fie clar tuturor cârcotașilor: nu ne este frică de alegerile anticipate! Însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuție interminabilă despre anticipate și, mai ales, este un dezastru ca acest lucru să se întâmple. România trebuie să facă eforturi să arate că e o țară stabilă din punct de vedere politic. Avem nevoie de investiții și atât investitorii români, cât și cei străini caută stabilitate. Declanșarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui să mizeze pe asigurarea stabilității și creșterii economice, nu pe jocuri politice care să producă o criză politică”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El a reamintit că ALDE susține alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală.

”Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenție a fost alegerea într-un singur tur”, a adăugat liderul ALDE.

Motivul moțiunii de cenzură depusă joi de PSD și UDMR este asumarea răspunderii Executivului pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești", de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD și UDMR face apel la respectarea principiilor democratice și critică decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel