Tăriceanu: Mai bine 10 vinovați liberi decât un nevinovat la închisoare

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu a declarat astăzi că este adeptul principiului conform căruia este mai bine să existe 10 persoane vinovate libere, decât unul condamnat nevinovat. Replica vine ca urmare a criticilor UE cu privire la adoptarea legilor justiției din România. 

"Justiția trebuie să funcționeze corect și știți că există un principiu în justiție care spune ca este mai bine să ai 10 vinovați liberi decât să ai o persoană nevinovată condamnată," a declarat Călin Popescu Tăriceanu astăzi. 

Totodată șeful Senatului a spus că Uniunea Europeană a început să critice România fără să aibă expertiza necesară pentru a face acest lucru. 

"La nivelul Comisiei Europene ar trebui să vadă dacă sunt respectate principiile fundamentale ale democrației: separația puterilor în stat și independența justiției. Restul ține de o serie de reglementări cum este cazul legilor justiției și care nu au nici o legătură cu statul de drept și cu combaterea corupției. Este vorba mai departe și de câteva opțiuni politice care pot fi reflectate în Codul Penal," a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel