Tăriceanu, către Klaus Iohannis şi Ludovic Orban: "Şoc şi groază! Ori guvernaţi, ori plecaţi acasă!"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Călin Popescu-Tăriceanu recomandă PNL să guverneze şi "să pună în cui obsesia pentru anticipate" în condiţiile extinderii crizei de coronavirus.

"Domnilor Iohannis - Orban - Cîţu, ori guvernaţi, ori plecaţi acasă! Şoc şi groază, guvernanţii noştri au fost luaţi prin surprindere de extinderea crizei de coronavirus. Cu toţii bănuiam că şi la noi criza coronavirusului se va adânci. Nu e cazul de panică, lucrul acesta trebuie să îl înţeleagă toată lumea, pentru că îmbolnăvirile sunt încă în număr redus, dar dinamica pe care o vedem în Italia şi alte ţări ar trebui să pună pe gânduri autorităţile. Văd palide mişcări în rândul guvernanţilor. Sper că, prin decizia de a interzice adunările cu mai mult de 1.000 persoane, Orban - Cîţu &Co au pus în cui obsesia pentru anticipate. Dacă nu au pus-o încă, e bine să o facă", a scris luni Tăriceanu, pe Facebook.

Potrivit liderului ALDE, chiar dacă ar fi organizate alegeri anticipate, "probabil că românii nu ar veni la vot de frica epidemiei de coronavirus".

"Aşa că, cel mai bine pentru toţi, ar fi ca ei să înceteze mascarada cu anticipatele, să se mobilizeze şi să nu îşi mai trântească în Parlament propriul lor guvern şi mai ales să înceapă să guverneze! Prin politizarea excesivă a discursului public de când au preluat guvernarea, Orban&Co s-au îndepărtat prea mult de la agenda reală a publicului şi de la nevoile societăţii româneşti. De 4 luni îşi ascund incompetenţa în spatele 'grelei moşteniri', dar nu fac nimic să mergem mai departe. Probabil că aşteaptă anticipatele, pentru ca, după aceea, să vină cu planul de austeritate", a adăugat Tăriceanu.

El susţine că săptămânal "100.000 de români îşi întorc faţa de la PNL", astfel că liberalii vor pierde câştigul obţinut după alegerea lui Klaus Iohannis, pentru un al doilea mandat de preşedinte.

"Eu nu cred că ei nu văd că pierd cam 1% pe săptămână, ceea ce înseamnă că în fiecare săptămână cam 100.000 de români îşi întorc faţa de la PNL. În ritmul acesta, tot câştigul pe care l-au căpătat nemeritat după alegerea lui Klaus Iohannis se duce pe apa sâmbetei până la finalul lunii aprilie. Nu murim de grija lor, dar nu ne este indiferent că oamenii ăştia sunt mai preocupaţi să îşi conserve cumva scorul electoral de acum provocând crize guvernamentale artificiale. În faţa unor provocări reale, precum criza coronavirusului sau criza migranţilor, în loc să avem un guvern care să se concentreze pe aceste probleme, avem unul care a rămas înţepenit în lupta de clasă cu 'ciuma roşie'. În loc să guverneze, ei caută doar motive de ce nu pot guverna. În loc să se gândească la binele public, ei se gândesc doar la ce le-ar fi bine lor. Oare asta nu îi transformă într-un fel 'febra galbenă' a societăţii? Zilele următoare se va decide soarta Guvernului Cîţu. Până atunci PNL trebuie să se hotărască: guvernaţi sau plecaţi!", a mai scris Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel