Tăriceanu AVERTIZEAZĂ: "Vom avea un răspuns pentru raportul MCV"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că va exista, fără îndoială, un răspuns al României la rezoluţia Parlamentului European şi raportul MCV. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că din partea României va exista, fără îndoială, un răspuns la rezoluţia Parlamentului European şi raportul MCV, menţionând că el va trimite o scrisoare liderilor ALDE europeni pentru a-şi exprima nemulţumirea privind votul la rezoluţie, dar şi un document detaliat în care va atrage atenţia asupra unor erori grave, care nu reflectă realitatea.

"Fără îndoială că din partea României va exista un răspuns. Dacă acest răspuns va fi sub forma unei scrisori a Guvernului sau alt document, nu pot să spun astăzi", a precizat Tăriceanu.

El a spus că încă nu a discutat concret cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi nici cu premierul Viorica Dăncilă, pe această temă.

"Încă nu am discutat concret, am discutat aşa în linii mari cu domnul Dragnea, nu am discutat încă cu doamna prim-ministru. Eu vă spun ce am făcut eu: în această zi voi trimite colegilor mei liberali din grupul ALDE o scrisoare în care le împărtăşesc dezamăgirea faţă de conţinutul rezoluţiei din Parlament, nu de raportul MCV şi de modul în care a fost votat acest lucru. Între timp am primit informaţii din cadrul grupului ALDE şi aceste informaţii îmi întăresc convingerea că foarte mulţi dintre cei care au votat nu ştiau despre ce este vorba în realitate şi sunt colegi de bună credinţă care au început să-şi pună întrebări serioase în legătură cu formulele care par să reprezinte o critică la adresa României în ceea ce priveşte statul de drept", a arătat Tăriceanu la Parlament.

Preşedintele Senatului a adăugat că, după această scrisoare, va trimite şi un document detaliat privind erorile cuprinse în rezoluţia PE şi raportul MCV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel