Tăriceanu, ATAC la şefa ÎCCJ: "Este o ruşine. Să îşi dea demisia"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu susţine că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuie să demisioneze după ce a declarat că România saa grăbit să ratifice Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale, de dragul de a intra în cadrul Consiliului Europei.

Preşedintele ALDE a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu a mai că "e o ruşine că în fruntea Justiţiei în România tronează cineva care spune că România a aderat prea devreme la Carta Drepturilor Omului".

"Am spus că ar trebui să îşi dea demisia doamna Tarcea pentru că, din păcate, altă modalitate nu există. Puterea legislativă sau executivă, ţinând cont de independenţa Justiţiei, nu are cum să intervină. Singurul gest salutar e să îşi dea demisia. E o ruşine că în fruntea Justiţiei în România tronează cineva care spune că România a aderat prea devreme la Carta Drepturilor Omului. Eu cred că este declaraţia anului, este o declaraţie care se înscrie în linia lansată de doamna Prună, cea care spunea că drepturile omului sunt un lux. Avem exemplare de astea în România zilelor noastre, din păcate. Noi, eu şi colegii mei, vorbim despre Europa şi România europeană şi ne trezim cu oameni care ne trag în jos, ne fac de râs", a afirmat Tăriceanu.

Cristina Tarcea a spus la un post de televiziune că "România întotdeauna s-a cam pripit atunci când a trebuit să îşi asume nişte obligaţii internaţionale", ea exemplificând cu Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale, despre care a spus că ţara noastră a ratificat-o "de dragul de a intra cât mai repede în cadrul Consiliului Europei".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel