Tăriceanu anunţă REDENUMIREA grupului ALDE din Senat. Ce NUME va primi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că în urma afilierii la grupul ALDE a lui Adrian Ţuţuianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin, urmează ca grupul să fie unul parlamentar mixt, care să poarte denumirea „Democraţia”.

„Ca urmare a anunţului făcut de colegii senatori Tutuţianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin, vă aduc la cunoştinţă că grupul are un număr de 14 senatori. Va trebui ca după alegerea preşedintelui Senatului să reconfigurăm componenţa Biroului permanent. Am decis să reconfigurăm grupul ca grup parlamentar mixt cu denumirea Democraţia", a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul de luni al Senatului.

În replică, senatorul Şerban Valeca, cel care a prezidat plenul i-a transmis liderului ALDE că trebuie să fie înregistrată o cerere în acest sens la Biroul permanent al Senatului.

Adrian Ţuţuianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin au anunţat, luni în plen, că vor activa ca independenţi afiliaţi grupului ALDE.

Anterior anunţului, Adrian Ţuţuianu a declarat că iniţial convenise cu PMP, care nu mai are grup la Senat, să formeze grupul „Unirea", însă PMP s-a răzgândit, potrivit Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel