Tăriceanu, după ce a a fost salvat de colegii din Senat: "Au fost salvaţi procurorii de o ruşine"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu consideră că prin respingerea de către Senat a cererii DNA privind încuviinţarea urmăririi penale în cazul său procurorii "au fost salvaţi, ca să nu se mai facă de râs", scrie Agerpres.

Întrebat, la Parlament, dacă PSD i-a salvat imunitatea de parlamentar, Tăriceanu a spus: "Nu am fost salvat. Cred că au fost salvaţi procurorii, ca să nu se mai facă de râs încă o dată, pentru că au pus în dosarul pe care l-au trimis la Senat aceleaşi făcături, aceleaşi aberaţii, aceleaşi minciuni şi colegii senatori au vrut să-i scutească de această ruşine".

Senatul a respins luni, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Tăriceanu i-a îndemnat pe colegii săi să aibă "inima uşoară" când votează, pentru că nu a făcut "niciodată" vreo faptă de care să îi fie ruşine. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel