Protest la Primăria Târgu Mureș față de declarațiile primarului: "Nu, nazismului electoral!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Peste 100 de persoane, majoritatea de etnie romă, au protestat, vineri, în fața Primăriei Târgu Mureș față de declarațiile primarului Dorin Florea privind anchetele sociale obligatorii, cerând demisia acestuia din funcție. 

Participanții la protestul organizat de Platforma civică Aresel (Ajunge) s-au adunat, vineri, în fața Primăriei Târgu Mureș și au scandat "Demisia", "Rușine să vă fie", „Aresel, puterea romilor".

"Aresel! (ajunge – în limba romani- n.r.) nazismului electoral, rasismului și discriminării manifestate de primarul Dorin Florea. Nu este permis ca un primar să spună astfel de lucruri despre cei pe care îi reprezintă. Credem că este de datoria noastră, ca societate, să fim solidari în amendarea unor astfel de derapaje periculoase ale aleșilor. Îngrijorarea noastră este cu atât mai justificată cu cât un astfel de discurs incită la ură de clasă și de rasă, în condițiile în care Constituția și legile României protejează drepturile omului și, implicit, drepturile persoanelor care aparțin minorităților naționale. Cerem demisia primarului Dorin Florea", a declarat unul dintre participanți.

Potrivit acestuia, edilul orașului propune politici publice de control a vieții private și de purificare socială, "inspirate de doctrina și politicile naziste".

Manifestarea a fost autorizată de Primăria Târgu Mureș

 

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, este așteptat pe 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru MEDIAFAX, președintele CNCD, Csaba Asztalos. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

Dorin Florea a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială" care „va exploda". Edilul a mai precizat că nu îl sperie CNCD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel