Țara care a demontat mii de bancomate. Motivul este uluitor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Germania a desființat în ultimii nouă ani peste 4.000 de bancomate, conform Asociației Federale a Volksbanken și Raiffeisenbanken germane (BVR).

Numai în anii 2021 și 2022, numărul de aparate ATM din institute a scăzut cu 1.800, după cum a raportat luni „Handelsblatt”, citând Asociația Federală a Volksbanken și Raiffeisenbanken germane (BVR). Cifrele BVR au fost publicate de Dpa.

Eliminarea bancomatelor a început în 2014, moment în care s-a constatat că erau puse în funcțiune prea multe bancomate. De la 7.500 de mașini la sfârșitul anului 1993, a crescut la un vârf de aproximativ 19.600 de mașini la sfârșitul lui 2013. Astfel, au început demontarea lor, iar la sfârșitul anului 2022 aveau deja doar aproximativ 15.500 de bancomate. 

 

De ce a desființat Germania mii de bancomate 

 

„Numărul de bancomate este în scădere, în primul rând din cauza scăderii numărului de sucursale și locații de autoservire și a scăderii generale a utilizării numerarului în Germania”, a spus BVR. „În ce măsură declinul se datorează și demontării bancomatelor în locații sensibile la securitate este dificil de evaluat, dar subiectul este relevant”.

De ce: Din cauza numeroaselor explozii de ATM în locații cu risc, s-a verificat dacă un bancomat ar putea rămâne pe loc prin măsuri suplimentare de protecție, au declarat Băncile de Economii din Germania și Asociația Giro, conform informațiilor „Handelsblatt”.

„Dacă nu se poate asigura protecția sporită, dezmembrarea este o opțiune”, a declarat asociația. Numărul de bancomate la băncile de economii a scăzut cu 1.034, la 21.582 în 2021, scrie Handelsblatt, citând cifrele Bundesbank. Este în curs de actualizare și un număr mai recent.

 

Clienții ar fi efectuat 81% din retrageri prin intermediul aparatelor și doar 11% la ghișeu

 

Bundesbank a înregistrat, de asemenea, o scădere a numărului de bancomate la toate băncile. Într-un raport privind furnizarea de numerar din ianuarie, banca centrală a Germaniei a remarcat o scădere de la 59.000 de bancomate instalate în 2018 la 55.000 în 2021.

Clienții ar fi efectuat 81% din retrageri prin intermediul aparatelor, 11% la ghișeu. Chiar dacă retragerea din casa de marcat este acum o sursă alternativă de numerar, sucursalele băncilor cu bancomate și ghișee sunt în continuare cele mai importante locații de retragere de numerar.

Mai mult, retragerile de numerar la casele din magazine au reprezentat aproximativ opt la sută din toate retragerile în 2021 și au câștigat în importanță în ultimii ani, declară Bundesbank.

Per total, Bundesbank estimează că accesul la numerar este în prezent bine garantat, chiar dacă nu mai există locații de retragere în mai multe municipalități, conform adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel