Tânără traficată timp de 12 ani în Italia și Elveția de doi soți români. Bărbatul a ademenit-o cu metoda "loverboy", apoi a murit

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Româncă acuzată de acte obscene într-un loc public în timpul blitz-ului carabinierilor din Roma și amenzi de peste 10.000 de euro
Româncă acuzată de acte obscene într-un loc public în timpul blitz-ului carabinierilor din Roma și amenzi de peste 10.000 de euro

Doi soți au traficat o tânără timp de 12 ani, în Italia și Elveția. 

O tânără din România a fost traficată timp de 12 ani în Italia și Elveția de doi soți, bărbatul fiind cel care a „ademenit-o” pe fată prin metoda „loverboy” în 2010. Între timp, bărbatul a murit, iar cea care a exploatat-o pe tânără a fost soția acestuia.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în județul Dolj, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

„În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2010 - 2022, persoana bănuită, împreună cu soțul său (decedat în anul 2022), ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul Italiei și al Elveției, o persoană vătămată, obținând în acest mod venituri de peste 100.000 de euro. Persoana vătămată ar fi fost transportată în Italia și adăpostită în diverse locații, inducându-i-se ideea că practicarea prostituției este o activitate lucrativă ca oricare alta, sens în care i-ar fi fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma și Sardinia. De asemenea, persoanei vătămate i-ar fi fost create conturi pe site-urile de profil din Italia, aceasta fiind transportată la adresele clienților sau obligată să practice prostituția în spațiile închiriate în acest scop”, arată Poliția Română, potrivit Agerpres.

Cu banii obținuți din prostituție s-au cumpărat case în Dolj

 

Sumele obținute în această modalitate ar fi fost însușite în totalitate de femeia care a traficat-o pe tânără și de soțul ei. Sumele de bani erau remise personal de tânăra traficată sau prin intermediul sistemelor de transfer bancar, iar, ulterior, utilizate pentru achiziționarea unor imobile, în județul Dolj.

„Persoanei vătămate, recrutate în cursul anului 2010, prin folosirea metodei loverboy, i-ar fi fost indusă falsa impresie că își va întemeia o familie împreună cu soțul bănuitei. De asemenea, pentru a determina continuarea practicării prostituției de către persoana vătămată, cel care a recrutat-o ar fi folosit diferite metode de inducere în eroare, șantaj sau constrângere psihică, constând în amenințarea cu suprimarea vieții, în cazul refuzului de a continua să se prostitueze”, mai arată Poliția.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanțe doveditoare ale unor transferuri bancare și alte înscrisuri cu caracter probatoriu. A fost instituit sechestrul asigurător asupra celor două imobile, despre care există bănuiala că ar fi fost achiziționate cu sume provenite din comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, față de persoana bănuită, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel