Sute de oameni, blocați timp de 5 ore în tunelul Canalului Mânecii, nevoiți să meargă pe jos: "Terifiant, ca un film cu dezastre. Nu știam ce se întâmplă"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tren s-a defectat, iar pasagerii au rămas blocați timp de 5 ore în tunelul Canalului Mânecii: "A fost ca într-un film cu dezastre. Era cald, nu exista aer condiționat și nu știam ce se întâmplă, mulți oameni o luau razna", au povestit unii martori. Oamenii au fost nevoiți să își care singuri bagajele și să meargă pe jos prin tunel.

Oameni plângând de frică, alții îngroziți de atacuri de panică, copii plângând de foame, totul într-o căldură sufocantă care învăluia totul, au fost scenele trăite de pasagerii unui tren care a rămas blocat ore în șir din cauza unei avarii la tunelul de sub Canalul Mânecii care leagă Marea Britanie de Franța.

Episodul a avut loc marți după-amiază, când un tren al serviciului Eurotunnel de la Calais la Folkestone s-a defectat cu puțin timp înainte de ora 16.00, rămânând blocat în mijlocul tunelului aflat la aproape 50 de metri de sub mare. Astfel, pasagerii au rămas blocați sub fundul mării timp de peste cinci ore înainte de a fi transportați la Folkestone cu un alt tren care a ajuns la fața locului.

După o așteptare îndelungată, călătorii au fost debarcați și au fost nevoiți să treacă prin tunelul de urgență care se află lângă tunelul principal înainte de a se îmbarca într-un tren de marfă care a sosit înaintea celuilalt tren blocat.

Sute de oameni, blocați timp de 5 ore în tunelul Canalului Mânecii

 

Unele videoclipuri de pe rețelele de socializare, care au surprins evenimentele, arată turiști care trec prin tunelul alternativ de-a lungul liniei de cale ferată de 50 de kilometri dintre Marea Britanie și Franța, mulți dintre ei cu valize și unii chiar cu câini în spate.

"Era în jurul orei 15.50 când am fost opriți timp de aproximativ 10 minute la semafor, apoi totul s-a oprit și trenul s-a oprit. Ne-au spus că trebuie să investigheze o problemă și le-a luat aproximativ o oră și jumătate să investigheze și, bineînțeles, nu au găsit nimic", a declarat un martor pentru AP, rememorând: "La un moment dat am repornit, dar numai pentru încă cinci minute, deoarece trenul s-a blocat din nou, moment în care am mai așteptat încă două ore până când au decis că nu pot rezolva problema și au trebuit să evacueze trenul.

„Terifiant, ca un film cu dezastre. Nu știam ce se întâmplă“

 


După o nouă așteptare, sute de oameni au fost nevoiți să își ia bagajele și să meargă pe jos câteva sute de metri printr-un tunel de serviciu pentru a ajunge la un alt tren de deservire auto. Călătorii au ajuns în cele din urmă la Folkestone la șase ore de la îmbarcare, în condițiile în care călătoria normală este de doar 35 de minute.

"Tunelul de serviciu a fost terifiant. A fost ca un film cu dezastre. Trebuia să intri în abis fără să știi ce se întâmplă. Trebuia să stăm cu toții sub mare în această coadă mare. Erau pompieri și salvatori. O femeie plângea în tunel, o altă femeie avea un atac de panică. Oameni foarte bătrâni care trebuiau să meargă cu bagajele în tunelul de sub mare. La un moment dat și eu am intrat în panică", a povestit Sarah Fellows, 37 de ani, din Birmingham.

"Am fost blocați acolo jos cel puțin cinci ore, mulți oameni se speriau că se află în acel tunel de serviciu, este un loc puțin ciudat", a dezvăluit un alt martor, adăugând: "Era cald, nu exista aer condiționat, ne-au dat apă, dar nu știam ce se întâmplă. Ne-au spus să coborâm, dar am așteptat aproape o oră fără să primim nicio informație, pe o căldură sufocantă. Oamenii deveneau puțin agitați. A trebuit să mergem pe jos de-a lungul trenului, de-a lungul tunelului de serviciu, unde am fost reținuți încă 40 de minute pentru trenul de evacuare".

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel