SURSE: Sebastian Vlădescu l-a DENUNȚAT pe Tăriceanu

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Surse Realitatea TV din justiție, denunțătorul lui Călin Popescu Tăriceanu ar fi fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu.

 

Vlădescu le-ar fi furnizat informații anchetatorilor pentru a beneficia de o reducere a pedepsei.

 Tăriceanu și-a anulat participarea la Congresul european ALDE, care are loc în Spania. Asta după ce procurorii DNA au cerut Senatului să aprobe urmărirea penală a preşedintelui Senatului, pentru fapte pe care Tăriceanu le-ar fi comis când era premier.

DNA îl suspectează pe Călin Popescu Tăriceanu, că ar fi primit 800.000 de dolari mită. Banii ar fi fost primiţi în perioada 2007-2008, fiind vorba despre trei dosare reunite anul acesta, unul preluat de la autoritățile austriece.

„Procurorii desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu sume de bani provenite de la o firmă care ar fi obținut contracte comerciale importante de la statul român.

Concret, un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel