Surpriză pentru un român care nu şi-a plătit taxele în Finlanda: "A treia zi, a oprit o mașină neagră în fața casei"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român din Finlanda care nu și-a plătit taxele s-a trezit la ușă doi bărbați în costume negre. Ce a urmat l-a impresionat atât de mult încât i-a scris unui prieten din România. 

Un român rezident în Finlanda i-a scris prietenului său din ţară cum a decurs întâlnirea sa cu doi angajați ai Fiscului, după ce uitase să-și plătească taxele. Finlandezul de origine română a făcut şi o comparaţie cu o păţanie asemănătoare din România.

Dan Popa a postat pe Facebook ce i-a scris prietenul care a emigrat în Finlanda:

"Un amic din Finlanda, mutat la o bancă de acolo în urmă cu ceva vreme și devenit între timp cetățean finlandez, îmi scrie marți seara:

Băi, fii atent cum e aici! Luna trecută am uitat să-mi achit niște taxe. M-am luat cu altele și am uitat pur și simplu, nah! Azi dimineață, a treia zi după termenul limită de plată (de care efectiv uitasem), o mașină neagră oprește în fața casei (după cum știi, eu lucrez de acasă de peste un an). Coboară doi tipi, sună la ușă. Frate, din ăia din care vezi în Matrix. Costume negre, fețe sobre, lentile închise la ochelari. Erau "portăreii". Eram pe punctul de a le spune că în 5 minute achit taxele, să mă milogesc de ei să mă ierte, că mă luasem cu altele și că prostul de mine uitase...

Se pregătise pentru ce e mai rău.

N-am mai apucat. Oamenii m-au întrebat dacă sunt ok, dacă îmi merg cumva prost afacerile și dacă am nevoie ca Statul să mă scutească de 6 luni la plata taxelor. S-au scuzat, spunând că doar 6 luni prevedee Legea. Dar că pot aplica online pentru o prelungire mai consistentă.Trebuia doar să semnez o hârtie prin care mă angajam că, după cele 6 luni "voi depune toate eforturile" să revin la zi cu plata taxelor. Fără penalități, fără amenințări...Doar să decid cum mi-ar fi mie mai ușor...

Bărbatul şi-a amintit şi de o experienţă din România, când a avut o datorie mult mai mică. 

Am achitat pe loc, firește. Oamenii aveau la ei POS, după care au plecat în treaba lor.

Țin minte cum la noi în țară, pentru o greșeală de 38 de lei, ANAF mi-a blocat conturile, de mi-a trebuit o săptămână de alergătură între administrațiile financiare, Trezorerie șamd ca să mi le deblochez (deși, culmea, FISCUL îmi era dator pe sold net- trebuia de fapt să IAU BANI NU SĂ LE DAU pentru impozite plătite în avans, pe care serverele lor nu le ”vedeau”)

Asta este diferența dintre noi și voi și de aia mă felicit că am plecat!”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel