Surpriza din Guvernul Orban: un medic din Diaspora va conduce Ministerul Sănătății

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unor surse politice ȘtiriDiaspora, cel care este favorit să preia funcția de ministru al Sănătății în Guvernul lui Ludovic Orban este Conf. Dr. Victor S. Costache, un medic român care a făcut carieră în spitalele din străinătate. Acest demers poate fi un semnal clar din partea PNL atât pentru Diaspora românească, cât și pentru mediul privat. 

Deși în ultimele zile au apărut în spațiul public mai multe liste cu posibili miniștri, se pare că PNL pregătește o surpriză de proporții atunci când vine vorba de portofoliul Sănătății. Conf. Dr. Victor S. Costache, un medic român care a lucrat peste 15 ani în spitale din străinătate, este favorit să preia conducerea Ministerului Sănătății. 

Primul medic care vine din mediul privat

 

După ani în care Ministerul Sănătății a fost condus de directori de spital sau de oameni politici, este pentru prima dată când se vehiculează un nume a cărui ascensiune profesională este legata exclusiv de mediul privat. 

Timp de 10 ani, Victor Costache a condus echipe medicale în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, dar și Canada. De numele lui sunt legate primele intervenţii pe cord deschis realizate la Sibiu, înființarea unui centru de excelență în Chirurgia Cardiacă Minim Invazivă, singurul din Transilvania, dar şi nenumărate operaţii efectuate în premieră mondială, europeană sau naţională: primul caz din lume de înlocuire a valvei mitrale prin abord minim invaziv cu tehnologia de sutură automată, primul caz din Europa de înlocuire endoscopică a valvei aortice cu tehnologia de sutură automată, prima plastie mitrală endoscopică cu ajutorul dispozitivului de ultimă generație Memo 4D-în premieră pentru Europa de Est.

După 15 ani de carieră în străinătate, medicul român s-a întors să opereze în țară. În prezent, este director medical şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică la Spitalul European Polisano-MedLife din Sibiu, șeful disciplinei de Chirurgie Cardiovasculară de la Facultatea de Medicină din Sibiu, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Endovasculară şi Terapie Valvulară Transcateter, preşedinte al Comisiei de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătăţii și membru Titular al Colegiului francez de Chirurgie Cardiacă.

Primele intervenţii pe cord deschis realizate la Sibiu

 

De numele lui Victor Costache sunt legate primele intervenţii pe cord deschis realizate la Sibiu, înființarea unui centru de excelență în Chirurgia Cardiacă Minim Invazivă, singurul din Transilvania, dar şi nenumărate operaţii efectuate în premieră mondială, europeană sau naţională: primul caz din lume de înlocuire a valvei mitrale prin abord minim invaziv cu tehnologia de sutură automată, primul caz din Europa de înlocuire endoscopică a valvei aortice cu tehnologia de sutură automată, prima plastie mitrală endoscopică cu ajutorul dispozitivului de ultimă generație Memo 4D-în premieră pentru Europa de Est.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel