Protestele din Franța se mută la Bruxelles. Planul "vestelor galbene"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Protestele din Franța se mută la Bruxelles. O manifestaţie a ''vestelor galbene'' a fost autorizată. 

Primăria din Bruxelles a autorizat o manifestaţie a ''vestelor galbene'', care se va desfăşura vineri nu departe de sediile instituţiilor europene la iniţiativa unui YouTuber belgian, informează luni AFP.

Lansată cu zece zile în urmă în Franţa ca un protest împotriva creşterii taxelor pe carburanţi, această mişcare s-a extins în regiunea Valonia, sudul francofon al Belgiei, unde ''vestele galbene'' au avut mai multe ciocniri cu huligani şi poliţia a efectuat arestări. Însă deocamdată nicio astfel de manifestaţie nu a fost consemnată în Flandra, partea nordică a Belgiei, şi nici în capitala Bruxelles. 

Gary Ducran, care se descrie drept un YouTuber ce şi-a format o comunitate de fani pe internet cu filme umoristice, a lansat pe Facebook un apel pentru o manifestaţie la Bruxelles. El s-a prezentat luni la comisariatul central din capitala belgiană, unde a primit autorizaţia cu data şi parcursul manifestaţiei.

Conform unui purtător de cuvânt al poliţiei locale, organizatorul s-a angajat să ''respecte condiţiile'' ce i-au fost puse, în special aceea privind prezenţa unui serviciu de ordine internă şi respectarea traseului stabilit. 

Manifestanţii se vor reuni vineri la ora locală 12:00 în apropiere de Rond-Point Schuman, în inima cartierului european, de unde vor porni într-un marş de circa un kilometru către intersecţia Arts-Loi, protestul fiind prevăzut să se încheie la ora locală 14:30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel