Suporterii ROMÂNI, MESAJ SPECIAL pentru Kelemen Hunor, la meciul cu Croația (FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Suporterii români aflați marți seară pe stadionul Olimpic din Serravalle, San Marino, la meciul dintre România U21 și Croația U21 de la Campionatul European, au avut un mesaj special pentru liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Aceștia au afișat un banner pe care scria „Hunor după Beke", anunță B1 TV. Ei au făcut astfel trimitere la Istvan Beke, un extremist maghiar care a fost condamnat pentru că intenționa să detoneze un dispozitiv explozibil la parada de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc.

(w670)

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe acesta de tentativă la acțiuni împotriva ordinii constituționale. Dispozitivul urma să fie amplasat într-un coș de gunoi, pe traseul urmat de militari.

Procutorii au susținut că Beke avea materiale pirotehnice, din categoria 3, precum petardele, care conțin praf de pușcă în cantitate mică. Extremistul ar fi avut 400 de asemenea artificii, iar detonarea lor în același timp putea provoca daune și chiar rănirea unor persoane. Materialele au fost găsite de polițiști la mai multe adrese, printre care și un poligon deținut de Beke.

Acesta a fost condamnat definitiv, chiar în anul Centenarului Marii Uniri, de instanța supremă la 5 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi. Beke era membru al grupării "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania.

Fotografia cu bannerul suporterilor români din San Marino a fost publicată, pe Facebook, de politicianul George Simion, care a candidat la alegerile europarlamentare de anul acesta și care militează pentru unirea României cu Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel