EXCLUSIV  Superb! Charles, așteptat de săteni cu flori de câmp. Regele le-a mirosit alături de copii și a vorbit cu ei. Galerie Foto

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Regele Charles a ajuns la Valea Zălanului, în județul Covasna, acolo unde a fost așteptat de sătenii vecini cu flori de câmp. 

Sosirea regelui Charles la reședința din Valea Zălanului, județul Covasna a șocat prin simplitate: câțiva săteni, vecini ai regelui Charles, l-au așteptat să-l salute, iar o fetiță i-a dăruit flori de câmp. Regele le-a luat și le-a mirosit, iar apoi când a salutat următoarea fetiță i le-a dat să le miroasă. Charles a fost preocupat să vorbească cu sătenii care l-au așteptat la poartă. 

O altă femeie i-a dăruit lui Charles un bujor. O imagine foarte simplă, cu flori culese de pe câmp, nu buchete scumpe și aranjamente speciale, cum probabil se așteptau mulți. După câteva minute în care i-a salutat pe toți cei care l-au așteptat la poartă, Charles a intrat pe poarta reședinței alături de contele Tibor Kalnoky și soția sa. 

Au fost mult mai multe persoane care au vrut să-l vadă pe Charles sosind la reședința din Valea Zălanului, însă doar vecinii săi l-au așteptat în fața porții. 

2. -imagine fara descriere- (regele-charles-la-valea-zalandului.jpeg)

Regele Charles a sosit la Covasna cu mașina, după un drum de aproape patru ore. La ora 15:00 a avut loc ceremonia de primire la Cotroceni, acolo unde a fost așteptat de oficialități și a ținut un discurs presărat cu o mulțime de cuvinte în limba română. A citat și din Eminescu, din poezia "Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie:"'

Regele Charles, îndrăgostit de România 

"Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea", a afirmat monarhul britanic şi a continuat în limba română: ţară de glorii, ţară de dor. (...)

România şi-a păstrat pădurile, peisajele rurale şi modele de agricultură sustenabilă. În continuare, aici sunt numeroase specii care au dispărut în alte zone din Europa şi din lume, cu atât mai preţioasă devine deci această ţară, dar mai ales îi preţuiesc pe prietenii mei români de aici. Sunt foarte recunoscător pentru numeroşii oameni, care sunt şi aici în sală, care m-au sprijinit şi în proiecte, care fac bine pentru comunităţile din toată ţara", a adăugat suveranul britanic în discursul de la Cotroceni.

3. -imagine fara descriere- (charles-in-fata-portii.jpeg)

Citește și Tocănița săsească, rețeta preferată a prințului Charles când ajunge în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel