Sunteți gata să vă bucurați de soare? 10 trucuri pentru a obține bronzul perfect și strălucitor pe care ni-l dorim toți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Sunteți gata să vă bucurați de soare? 10 trucuri pentru a obține bronzul perfect și strălucitor pe care ni-l dorim toți / Foto: Unsplash
Sunteți gata să vă bucurați de soare? 10 trucuri pentru a obține bronzul perfect și strălucitor pe care ni-l dorim toți / Foto: Unsplash

Soarele este sus pe cer, vacanța de vară a venit, concediile sunt pregătite! Singurul lucru care lipsește este bronzul. Acesta este momentul din an în care toată lumea își dorește să aibă un ten bronzat și strălucitor. De aceea ți-am pregătit câteva trucuri și sfaturi pentru o piele ciocolatie.

Indiferent de vârstă, aspectul sănătos și plin de viață este obiectivul și, din fericire, avem soluțiile de sezon pentru a vă face pielea proaspătă ca o margaretă și radiantă ca un trandafir, dar având în același timp un bronz superb.

Cu gama incredibilă de produse disponibile faceți din această vacanță o perioadă pentru o piele minunată.

 

1. Pregătiți-vă tenul

 

O explozie de vitamina C este o modalitate strălucită de a ilumina pielea vara. Olay Vitamin C + AHA24 Day Gel Face Cream oferă o piele clar mai luminoasă în doar o zi. 

Conține vitamina C, AHA și niacinamidă, care pot îmbunătăți tonusul neuniform. Folosiți dimineața și seara, împreună cu un SPF bun în timpul zilei.

 

2. Aplicați crema de protecție solară potrivită

 

Nu vă bazați doar pe SPF; pe flacon trebuie să căutați termenul "spectru larg", ceea ce înseamnă că vă va proteja atât de razele UVA (îmbătrânire), cât și de cele UVB (arsuri).

De asemenea, întoarceți flaconul pentru a vă uita la clasificarea pe stele UVA. Acestea indică indicele SPF și pot varia de la 1 stea (protecție minimă) până la 5 stele (ultraprotecție).

Inutil să mai spunem că nu vrem să vedem nicio stea 1 în coșul dumneavoastră de cumpărături...

Alegeți SPF30 în loc de SPF50. "Acesta filtrează 97% din razele UVB, în timp ce SPF50 filtrează 98%. Acesta din urmă poate da un fals sentiment de siguranță și poate fi atât de greu pentru ten încât s-ar putea să nu-l reaplici la fiecare două ore, așa cum ar trebui. Dacă aveți pielea foarte închisă la culoare (sud-indiană sau neagră), SPF15 este suficient." explică Dr. Lowe.

 

3. Cunoașteți timpul de bronzare

 

În caz că nu știați, pielea dumneavoastră atinge un punct limită de bronzare atunci când fizic nu mai poate produce melanină (pigmentul de bronzare), așa că nu are rost să zăboviți la piscină toată ziua.

"Fiecare are propriul punct de oprire a melaninei, de obicei două-trei ore sau mult mai puțin dacă aveți pielea albă", spune Dr. Lowe. "După această perioadă, nu faci decât să îți supui pielea la riscul de deteriorare cu raze UV".

 

4. Căutați puțină umbră

 

"Făcând pauze de la soare veți reduce intensitatea UV și riscul de arsuri solare și înseamnă că bronzul dumneavoastră va fi mai sănătos și mai durabil", spune Dr. Frank Schwanke, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare în domeniul produselor de îngrijire solară de la Beiersdorf.

 

2. Sunteți ga... (drew-dau-if5odinhmtg-unsplash.jpg)

 

5. Rămâneți acoperit

 

Pe lângă faptul că faceți pauze și căutați umbra, nu uitați să vă acoperiți cu haine, mai ales dacă aveți zone arse. În plus, înseamnă că în sfârșit ai o utilizare pentru acea pălărie de paie uriașă pe care ai cumpărat-o.

 

6. Schimbați cremele "acceleratoare de bronz" cu suplimentele

 

Dacă nu ne credeți când vine vorba de "cremele care accelerează bronzul", ascultați-l pe Dr. Marko Lens, o autoritate în domeniul cancerului de piele: "Nimic din ceea ce aplicați pe piele nu poate îmbunătăți producția de melanină, pigmentul întunecat protector al pielii. Dar administrarea zilnică a unui supliment de 25 g de beta-caretone poate. Nu înseamnă că aveți nevoie de mai puțină cremă de protecție solară, ci sporește apărarea naturală a pielii împotriva razelor UV, îmbunătățind capacitatea acesteia de a se bronza."

Încercați Imedeen Tan Optimizer tablete care pregătesc pielea pentru soare și protejează celulele de stresul oxidativ indus de UV cu ajutorul unui duo de antioxidanți.

 

7. Consumați alimente favorabile soarelui

 

Anumite alimente sunt cunoscute pentru a crește licopenul, propriul SPF al pielii. Un antioxidant care se găsește în roșii și în alte fructe și legume roșii și portocalii, acesta vă poate crește protecția solară cu un procent uriaș de 33%.

Interesant este că una dintre cele mai bune surse pentru a obține acest lucru este pasta de tomate.

Între timp, dermatologul Dr. Samantha Bunting le preferă pe cele cu efect antiinflamator pentru a ajuta la calmarea pielii după expunerea la soare. "Sunt un mare fan al unui grup de antioxidanți numiți polifenoli", explică ea. "Ceaiul verde este un exemplu excelent, sorbiți-l după un prânz cu sushi."

De ce prânzul cu sushi în loc de niște chipsuri la piscină? Peștele gras este bogat în omega-3 și are și puteri antiinflamatorii.

Nu în ultimul rând, ciocolata neagră este plină de flavonoide care pot ajuta la protejarea împotriva arsurilor solare, în timp ce cofeina este considerată a ajuta la reducerea riscului de cancer de piele. "Cel mai bine este să luați o doză de espresso chiar înainte de a merge la plajă", spune Dr. Bunting.

 

8. Nu amestecați bronzul fals cu SPF

 

Poate părea o idee grozavă să combini bronzul fals și SPF-ul într-unul singur, dar vă avertizăm; ingredientul din bronzul fals (DHA) face ca SPF-ul să se strice.

În momentul în care acel produs a fost expediat din depozit și a ajuns în valiza ta, este foarte probabil ca tot SPF-ul protector să se fi descompus complet.

Acesta este, de asemenea, motivul pentru care ar trebui să vă asigurați că v-ați bronzat cu cel puțin 24 de ore înainte de expunerea la soare, deoarece aplicarea SPF peste un bronz proaspăt poate, de asemenea, cauza descompunerea formulei.

 

9. Verifică timpul

 

Soarele este cel mai fierbinte între orele 10:00 și 16:00, așa că asigură-te că ești foarte precaută în acele ore și că faci pauze regulate, împreună cu acoperirea și căutarea umbrei.

De asemenea, trebuie să vă reaplicați crema de protecție solară la fiecare două ore, indiferent dacă ați înotat sau nu, mai ales în aceste ore.

 

3. Sunteți ga... (bruno-van-der-kraan-ka_cpg0felc-unsplash.jpg)

 

10. Verifică-ți aftersun-ul

 

Acest lucru este deosebit de important în ceea ce privește consumul de apă, dar în acest caz ne referim de fapt la hidratarea pielii tale.

Dacă v-ați ars pielea, doriți să o calmați pentru a preveni apariția bășicilor și a altor inflamații. O piele hidratată va însemna, de asemenea, că bronzul după care ați râvnit atât de mult timp va rămâne.

Deși poate fi tentant să te dai cu un after sun, multe dintre aceste formule au un procent ridicat de alcool, ceea ce înseamnă că îți vor usca și mai mult pielea, provocând iritații, pierzându-ți astfel bronzul mai repede. Adaugă-ți hidratarea înapoi cu una dintre acestea în schimb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel