Sunak își extinde sprijinul pentru Ucraina, atribuind un contract de 4,9 miliarde de dolari către BAE Systems

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Premierul britanic Rishi Sunak și-a extins marți sprijinul pentru Ucraina la summitul G20, confirmând în același timp o comandă planificată de mult timp pentru nave de război de la BAE Systems (BAES.L).

Regimul președintelui rus Vladimir Putin ar auzi corul opoziției globale față de acțiunile sale, a declarat Sunak.

"Acțiunile Rusiei ne pun pe toți în pericol", a declarat el la summitul din Bali, Indonezia. "În timp ce acordăm poporului ucrainean sprijinul de care are nevoie, valorificăm, de asemenea, amploarea și profunzimea expertizei britanice pentru a ne proteja pe noi înșine și pe aliații noștri."

Sunak a anunțat, de asemenea, un contract de 4,2 miliarde de lire sterline (4,94 miliarde de dolari) cu BAE Systems (BAES.L) pentru construirea a cinci nave pentru Royal Navy, se arată într-un comunicat guvernamental.

Acest contract, în plus față de cele trei nave aflate deja în construcție, vine ca următoarea fază a programului fregatelor Type 26 și se așteaptă ca toate cele opt fregate Type 26 să fie finalizate până la mijlocul anilor 2030, se arată în comunicat.

 

Guvernul britanic a planificat să construiască un total de opt nave Type 26 din 2015, când a redus programul de la 13 nave

 

Navele din această clasă vor fi nave de război avansate care vor fi folosite în războiul antisubmarin pentru a proteja descurajarea nucleară britanică pe mare, potrivit guvernului.

Premierul și colegii săi vor sublinia la reuniunea din această săptămână că rolul Rusiei în sistemul internațional nu va fi niciodată normalizat cât timp războiul din Ucraina va continua, se mai arată în comunicat.

 

Marea Britanie a declarat săptămâna trecută că va finaliza livrarea a încă 1.000 de rachete

 

Sunak a sosit luni la summitul din Bali, Indonezia, pentru o reuniune la care va participa și ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

În sprijinul Ucrainei, Marea Britanie a declarat săptămâna trecută că va finaliza în curând livrarea a încă 1.000 de rachete sol-aer către forțele armate ucrainene. De asemenea, Marea Britanie a anunțat livrarea a încă 12.000 de truse de dormit pentru vreme extrem de rece.

Anunțurile vin în contextul în care Marea Britanie se pregătește pentru un buget pe 17 noiembrie, în care guvernul va prezenta reduceri de cheltuieli și creșteri de taxe,conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel