SUEDIA: Cei trei ROMÂNI care au băgat SPAIMA în pensionarii suedezi și-au aflat pedepsele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei români au fost condamnați la închisoare în Suedia pentru furturi comise în mai multe reguni. Vicitme erau pensionari și bătrâni, cărora le furau din carduri.

Trei români care au terorizat cu furturile lor timp de trei ani mai multe localități seudeze au fost condamnați la închisoare. Un pensioanr, care le-a căzut pradă celor trei români, povestește prin ce clipe teribile a trecut. Sunt acuzați că au comis furturi de peste 750.000 SEK, adică peste 330.000 de lei.

Irina Drosu, de 30 de ani, Codrean Stănescu, 28 de ani, și Mircea Copalea, de 35 de ani au fost condamnați la închisoare furt și fraudă gravă. Cei doi bărbați au luat patru ani și jumătate - Codrean Stănescu, respecutv cinci ani de închisoare pentru Mircea Copalea, iar Irina Doscu este condamnată la trei ani de închisoare.

La începutul acestui an, cei doi bărbați au mai fost condamnați pentru o infracțiune similară la un an, respectiv zece luni de închisoare. De asemnea, cei trei vor fi deportați și au primit interdicție de a reveni în Suedia pentru o perioadă de zece ani. De asemenea, trebuie să plătească daune victimelor.

Între anii 2015 și 2018, sute de persoane din Suedia, majoritatea în vârstă, au căzut pradă grupării celor trei tineri români. Infracțiunile au fost comise în orașele din Suedia de Vest, cum ar fi Uddevalla și Trollhättan, iar victimele erau în principal pensionari.

Uddevallabon Rune Olsson, în vârstă de 84 de ani, era într-un magazin alimentar când a fost păgubit de cei trei trei: „Am fost la magazin și am cumpărat câteva alimente. Unul dintre ei a fost în spatele meu când am introdus pin-ul pentru a plăti marfa. Asta bănuiesc. Când am ajuns acasă am zăyut că nu mai am cardul. Am sunat banca să blocheze cardul, dar era deja prea târziu, scoseseră deja un total de 14.000 SEK (n.r. aproximativ 6200 de lei)“, a povestit bătrunul suedez, pagubit de cei trei români, potrivit expressen.se.

Prin deturnarea atenției multor victime, făptuitorii au rușit să ajungă la portofelel și, implicit, la cardurile victimelor, de unde scoteau bani de la bancomate, după ce aflau pin-ul cardului, urmărind atent mișcările victimelor la casele de marcat. Apoi, ei mai sunt acuzați și de abuz de încredere, cei trei solicitând și primind chiar diverse sume de bani sub pretextul că sunt necesari pentru a putea merge acasă în România și că infracțiunile au fost comise pentru a sprijini familia, lucru declarat chiar și în instanță.

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel