Suceava: Bărbat care trebuia să fie în carantină, încătuşat de jandarmi după ce a ameninţat cu cuţitul doi minori

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un bărbat din Rădăuţi care se afla în perioada de carantină la domiciliu a fost încătuşat de jandarmi şi predat poliţiei, după ce a ameninţat cu cuţitul, pe stradă, doi copii.

Miercuri seara, în jurul orei 21,00, în urma unui apel 112, o patrulă de jandarmerie a fost direcţionată să se deplaseze pe strada Topliţei din municipiul Rădăuţi, unde doi minori au fost ameninţaţi cu un cuţit.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii au luat legătura cu apelantul, un minor în vârstă de 14 ani, care le-a relatat faptul că în timp ce se deplasa împreună cu fratele său spre domiciliu a fost ameninţat cu un cuţit de către un bărbat necunoscut, potrivit unui comunicat remis vineri, de Biroul de presă al IJJ Suceava.

În urma verificărilor efectuate în zonă, a fost identificat agresorul, un bărbat în vârstă de 33 de ani din municipiul Rădăuţi, care se afla în stare de ebrietate.

Fiind întrebat despre cele întâmplate, bărbatul a început să se manifeste violent faţă de forţele de ordine, drept pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, pentru continuarea cercetărilor şi soluţionarea procedurală a dosarului, obiectul contondent nemaifiind găsit în posesia acestuia.

Totodată, verificându-l în evidenţele operative, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de tip "coronavirus asociat" şi avea obligaţia să stea în carantină la domiciliu, fiind întors recent dintr-o ţară cu risc epidemiologic ridicat.

Având în vedere cele constatate, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat, dar şi cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru refuz de legitimare şi săvârşirea în public de gesturi obscene.

Un român aflat în carantină a mers la păcănele și a bătut un instructor auto

 

Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Vaslui a fost amendat, recent, de poliţişti după ce a încălcat măsura carantinei şi a provocat scandal într-un local din municipiul reşedinţă şi în afara acestuia, blocând ulterior traficul într-o zonă intens circulată.

Bărbatul ar fi pierdut o sumă de bani la jocuri de noroc şi, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a părăsit localul şi s-a aşezat pe o trecere de pietoni, astfel că autovehiculele care tranzitau zona nu au mai putut circula, scrie Agerpres.

Circulația rutieră din zona intens circulată a fost blocată. Un instructor auto a coborât dintr-un autobuz și a încercat să-l ia din stradă pe bărbat și să îl mute pe trotuar, însă acesta a sărit la bătaie, lovindu-l pe instructor cu piciorul în stomac. Ulterior, la fața locului și-a făcut apariția poliția.

"Poliţia municipiului Vaslui a fost sesizată de către gestionarul unui spaţiu comercial cu privire la faptul că un bărbat face scandal în interiorul localului. La faţa locului a fost dirijat un echipaj de ordine publică format din poliţist şi jandarm care a depistat şi identificat prezumtivul făptuitor şi a restabilit ordinea şi liniştea publică. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul de 35 de ani, domiciliat în Vaslui, se afla sub măsura carantinei la domiciliu. Întrucât bărbatul se afla sub influenţa alcoolului, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru evaluare şi dispunerea măsurilor legale", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Bărbatul a fost amendat cu 1.500 lei pentru trei abateri prevăzute de Legea 61/1991 republicată şi a primit o sancţiune de 2.000 lei pentru o abatere prevăzută de Legea 55/2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel