Subvenții șomeri. Ministrul Violeta Alexandru: "Ca să facem treabă, mai întâi curățăm!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că marți va emite un ordin prin care va cere ANOFM să centralizeze și să publice, la zi, lista angajatorilor beneficiari de subvenții pentru angajarea șomerilor, pentru a afla dacă acești bani s-au acordat preferențial sau transparent. 

"Ca să facem treabă, mai întâi curățăm! Cea mai bună curățenie: scoatem totul la lumină. Mâine dimineață Ordinul prin care cer să se centralizeze și să se publice subvențiile, la zi, din toată țara, pentru angajarea șomerilor, pleacă spre ANOFM. Mulți bani europeni au fost la dispoziția AJOFMurilor pentru a le acorda firmelor ca să angajeze persoane peste 18 ani sau peste 45. Vom afla cum s-au dat, transparent sau preferențial și ce s-a întâmplat cu banii. Mă interesează rezultatele. Nicio firmă care a făcut treabă nu are de ce să fie deranjată de măsura mea. Vrem același lucru: corectitudine și cât mai mulți oameni în piața muncii din România. Nu regret că mai și deranjez - lucrurile care nu sunt în regulă", a scris ministru, pe pagina sa de Facebook, în noaptea de luni spre marți, potrivit Mediafax.

Violeta Alexandru a atașat la postare și o fotografie a ordinului pe care îl va emite marți.

Conform documentului, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va trebui să publice, până vineri, pe site-ul propriu, lista angajatorilor care au beneficiat de subvenții pentru angajarea șomerilor, data înregistrării cererii pentru acordarea subvenției, suma primită, numărul de persoane care căutau un loc de muncă și au fost încadrate, dar și categoria de vârstă vizată. Datele trebuie centralizate pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel