SUA. Uraganul Ida a lovit cu putere New Orleans: tot orașul a rămas fără electricitate

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Uraganul Ida a trecut peste Louisiana și a provocat ravagii, lăsând orașul New Orleans fără curent electric. 

Oraşul New Orleans era complet lipsit de electricitate duminică din cauza trecerii uraganului Ida peste Louisiana, au anunţat autorităţile acestui stat din sudul SUA, notează AFP.

Compania Entergy "a confirmat că New Orleans este lipsit de curent electric", a scris pe Twitter NOLA Ready, o agenţie a Biroului de securitate internă şi de pregătire pentru situaţii de urgenţă din Louisiana. "Singura energie electrică din oraş provine de la generatoare", a adăugat mesajul.

Uraganul Ida a slăbit într-o furtună de categoria 2 pe scara Saffir-Simpson, dar continuă să producă vânturi puternice de până la 175 de kilometri pe oră şi inundaţii devastatoare în zone din sud-estul statului Louisiana, a informat duminică seară Centrul naţional pentru uragane (NHC) din Statele Unite într-un mesaj publicat pe site-ul său, potrivit agenției Reuters citată de Agerpres.

Vânturi de 240 km/h

 

Uraganul Ida a lovit coastele Lousianei, lângă Port Fourchon, ca furtună de categoria 4, extrem de periculoasă, cu o viteză a vântului de 240 km/h, a declarat National Hurricane Center (NHC), citat de CNN.

Ida vine la cea de-a 16-a aniversare a devastatorului uragan Katrina, socotită cea mai puternică furtună care a lovit statul american, alături de Laura de anul trecut și Last Island Hurricane din 1856.

Guvernatorul Louisianei John Bel Edwards a declarat duminică că se așteaptă ca Ida să fie „o mare provocare”.

Edwards i-a spus lui Jake Tapper de la CNN pe „State of the Union” că statul său „este cât se poate de pregătit”, dar se așteaptă ca Ida să fie „un test foarte serios”.

Ida a devenit o furtună de categoria 4 duminică dimineața devreme, potrivit National Hurricane Center.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel