SUA raportează a treia zi cu peste 100.000 de cazuri de COVID-19

Andreea Cosma |
Data publicării:

Infecțiile cu coronavirus din SUA au crescut vineri cu cel puțin 129.606 vineri, potrivit unui bilanț al Reuters, a treia creștere consecutivă zilnică de peste 100.000 de cazuri, pe măsură ce Statele Unite se confruntă cu un al treilea val de COVID-19.

Douăzeci din cele 50 de state au raportat creșteri record vineri, la fel ca joi, când totalul zilnic național a depășit 120.000 pentru prima dată.

Illinois marchează cel mai mare număr, cu mai mult de 10.000 de cazuri zilnice pentru prima dată, în timp ce creșteri record au fost raportate în Indiana, Kansas, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota, Ohio și Wisconsin.

De asemenea, recorduri zilnice s-au înregistrat în Arkansas, Colorado, Idaho, Maine, Nevada, New Mexico, Carolina de Nord, Rhode Island, Utah, Washington și Wyoming.

Unele orașe și state au impus restricții sau au limitat întrunirile pentru a combate răspândirea virusului, dar Statele Unite nu au luat nicio măsură la nivel federal. Șaptesprezece state nu au impus purtarea măștilor.

Spitalizările din SUA pentru COVID-19 au crescut pentru a 12-a zi consecutivă, depășind 54.500.

Texas, care reprezintă peste 10% din cazurile din SUA, a raportat aproximativ 9.000 de infecții și este pe punctul de a deveni primul stat care depășește un milion de cazuri COVID-19 cumulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel