SUA. Proteste anti-rasism în Portland. Primarul oraşului, printre manifestanţii fugăriţi cu gaze lacrimogene de forţele de ordine - VIDEO

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Primarul oraşului american Portland, Ted Wheeler, s-a aflat printre demonstranţii împotriva rasismului şi brutalităţii poliţiei asupra cărora forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene noaptea trecută, relatează Reuters. Imagini surprinse joi dimineaţa de la protestele care continuă de mai multe săptămâni la Portland îl arată pe Wheeler - echipat cu ochelari de protecţie, dar cu o mască simplă - tuşind din cauza fumului.

Venit în vizită la locul protestelor, în faţa complexului Justice Center, care găzduieşte poliţia şi o închisoare, primarul Wheeler a fost huiduit de o parte din manifestanţi, care i-au cerut demisia şi au scandat "Ruşine!", reproşându-i că nu a făcut destul pentru a-i apăra pe cetăţenii din Portland. Agenţii federali din clădire au continuat să iasă din când în când, la fel ca în nopţile precedente, pentru a lansa fumigene şi gaze lacrimogene asupra protestatarilor, în timp ce primarul se afla în mijlocul mulţimii.

Desfăşurarea de agenţi federali la Portland, la 4 iulie - ziua SUA - a fost unul din momentele marcante ale dezbaterii privind libertăţile civile care are loc zilele acestea în America, fiind considerată de manifestanţi şi de oficiali locali drept o manevră politică a preşedintelui republican Donald Trump în cadrul campaniei sale pentru "lege şi ordine", având în vizor realegerea sa la scrutinul din noiembrie.

Primarul Wheeler, care este democrat, a calificat această intervenţie drept un abuz al puterilor federale şi a avertizat că acest lucru va duce la escaladarea violenţelor.

Numărul participanţilor la protestele din Portland este în continuă creştere, notează Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel