SUA mediază negocieri pentru normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Sudan - surse

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 Statele Unite depun eforturi diplomatice pentru a obţine normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Sudan, afirmă surse citate de site-ul israelian News.Walla.co.il şi de cotidianul Times of Israel.

Oficiali de rang înalt din SUA, Emiratele Arabe Unite şi Sudan se întâlnesc duminică, în Abu Dhabi, pentru a obţine un acord de normalizare a relaţiilor diplomatice între Sudan şi Israel.

După această întrevedere considerată "decisivă", un anunţ oficial privind rezultatul negocierilor este aşteptat peste câteva zile.

Administraţia de la Khartoum cere un ajutor de 1,2 miliarde de dolari pentru provizii de grâu şi carburanţi, credite de două miliarde de dolari pentru stabilizarea economiei sudaneze şi eliminarea Sudanului de pe lista Washingtonului cu ţările care susţin terorismul.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a discutat despre normalizarea relaţiilor cu Sudanul cu secretarul de Stat american, Mike Pompeo, în cursul recentei vizite la Washington.

Benjamin Netanyahu a semnat, marţi, la Casa Albă, acordurile de pace cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, în prezenţa preşedintelui SUA, Donald Trump. Negocierile Israelului cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain au fost mediate de SUA, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel