SUA. Opt oameni ucişi de un angajat din transportul public. Atacatorul s-a sinucis

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un angajat al unei companii de transport public a ucis cel puţin opt persoane miercuri într-o incintă a companiei din oraşul San Jose, statul California, a indicat poliţia, cel mai recent exemplu de violenţă cu armele de foc în SUA, notează AFP.

"Pot confirma că opt persoane au decedat", a declarat Russell Davis, din cadrul poliţiei comitatului Santa Clara, avertizând însă că bilanţul s-ar putea înrăutăţi.

Presupusul atacator, care era angajat al companiei de transport public vizate, Autoritatea de Transport a Valley (VTA), s-a sinucis, a precizat şeriful local, Laurie Smith.

El a fost identificat ca fiind Samuel Cassidy, 57 de ani, care lucra ca mecanic de întreţinere în incinta respectivă, potrivit mai multor media americane.

"Am primit informaţii indicând că mai multe dispozitive explozive s-ar afla în interiorul clădirii", au adăugat autorităţile, explicând că o echipă de deminare se află la faţa locului pentru a cerceta locul incidentului şi a stabili dacă "siguranţa publicului este asigurată".

Atacul armat a avut loc miercuri dimineaţă în jurul orelor 06.45 (13.45 GMT) lângă un centru de întreţinere al ATV din San Jose, oraş californian situat la sud de San Francisco.

 

Opt oameni ucişi



Incinta a fost evacuată şi "gravitatea rănilor" este pe cale de a fi evaluată, a scris compania pe Twitter.

În faţa garajului s-au adunat zeci de maşini de poliţie şi salvare, precum şi agenţi ai FBI.

"Destul", a deplâns preşedintele american, Joe Biden, care a ordonat ca drapelele de pe clădirile publice să fie coborâte în bernă.

"Încă o dată îndemn Congresul să acţioneze imediat şi să ţină cont de voinţa americanilor, care include o mare majoritate a proprietarilor de arme, de a pune capăt acestei epidemii de violenţă cu arme de foc din America", a declarat liderul de la Casa Albă într-un comunicat.

"Avem impresia că asta se repetă iar şi iar", a acuzat, de asemenea, guvernatorul democrat al statului California, Gavin Newsom.

Mai multe atacuri armate au îndoliat Statele Unite în ultimele luni, printre care la un sediu al FedEx din Indianapolis, într-o clădire de birouri din California, un supermarket din Boulder, Colorado, şi mai multe saloane de masaj din Atlanta, Georgia.

La sfârşitul săptămânii trecute, 12 persoane au fost împuşcate şi peste 50 rănite în întreaga ţară într-o explozie a violenţelor cu arme de foc.

Preşedintele Joe Biden a prezentat la începutul lui aprilie o serie de măsuri pentru a limita proliferarea armelor de foc în Statele Unite.

De la începutul anului în curs, armele de foc au făcut peste 17.000 de morţi în Statele Unite, inclusiv sinucideri, şi au fost înregistrate 232 de atacuri armate cu mai multe victime, potrivit site-ului Gun Violence Archive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel