STUDIU. Marea Britanie: Muncitorii mai puţin calificaţi au cel mare risc de deces în cazul infectării cu COVID-19

Andreea Cosma |
Data publicării:

Lucrătorii mai puţin calificaţi din Marea Britanie, mai ales bărbaţii, prezintă un risc mai mare de deces din cauza noului coronavirus, indică un studiu publicat luni, transmite AFP.

Aceşti angajaţi figurează printre cei care nu pot munci de acasă şi care sunt încurajaţi de prim-ministrul Boris Johnson să reia lucrul din această săptămână, în pofida menţinerii măsurilor de izolare.

Marea Britanie este a doua ţară din lume cea mai afectată de pandemie - după SUA-, cu aproape 32.000 de decese.

Studiul a fost realizat de Oficiul naţional de statistică (ONS) pe baza a 2.494 de decese, ale unor persoane între 20 şi 64 de ani, înregistrate până la 20 aprilie în Anglia şi Ţara Galilor, şi care au indicat o rată de mortalitate de 21,4 decese la 100.000 de bărbaţi.

'Bărbaţii care exercitau profesiile cel mai puţin calificate au prezentat rata de mortalitate legată de COVID-19 cea mai ridicată', constată ONS, dând ca exemplu în special personalul de întreţinere şi muncitorii de pe şantiere.

De asemenea, 'bărbaţii care lucrau ca agenţi de securitate aveau una din cele mai ridicate rate' de mortalitate, de 45,7% la 100.000 de indivizi. Şoferii de taxi sau de autobuz, bucătarii şi vânzătorii se numără printre practicanţii celor mai riscante meserii din acest punct de vedere.

În baza aceluiaşi studiu, ONS arată că bărbaţii şi femeile care lucrează în sectorul social, mai ales în centrele pentru vârstnici, au de asemenea 'o rată de mortalitate semnificativ mai ridicată'.

Nu acelaşi lucru s-a constatat în cazul personalului medical.

ONS atrage totuşi atenţia că nu trebuie trase concluzii pripite, având în vedere că datele studiului nu au fost corelate cu originea etnică sau cu locul de reşedinţă ale persoanelor decedate.

Două studii britanice publicate la începutul lunii, care au evidenţiat rolul unor factori socio-economici, au arătat că persoanele de culoare, de origine asiatică sau aparţinând altor minorităţi etnice din Marea Britanie au un risc mai mare de deces din cauza noului coronavirus decât media.

De altfel, ONS a constatat deja că rata de mortalitate a fost dublă în cartierele defavorizate din Anglia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel